Sjøtunge med blåskjell





Sjøtunge med blåskjell inneholder 104 Kalorier, 2 g Karbo, 10 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Sjøtunge med blåskjell har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Egg, Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sjøtunge med blåskjell er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stksjøtunger
2sssalt
1stk litegulrot
1stk liteløk
1dlhvitvin
vann

Saus:

100grsjampinjonger
2sssmør
2sshvetemel
fiskekraft og blåskjellkraft
0,75dlfløte
1stkeggeplomme
1liten boksblåskjell
garner med grønt
kokt ris, erter og gulrøtter til servering


Annonse



Næringsdeklarasjon for Sjøtunge med blåskjell!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier103.92336.44Kcal
Protein10.1832.96gram
Karbohydrat2.197.09gram
Kostfiber0.411.33gram
Fett5.3917.45gram
Mettet fett2.939.49gram
Alkohol0.73 %
Salt2.859.23gram
Pris på oppskriftenKr 13.03Kr 42.18Kroner
Hele oppskriften veier1 295 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens og fileter sjøtungene. Dryss filetene med halvparten av saltet.

Kok kraft på skinn og ben med så mye vann at det så vidt dekker, gulrot i skiver, grovhakket løk, resten av saltet og hvitvin. Kraften bør ikke koke mer enn 20 minutter, da den ellers lett vil få limsmak. Sil kraften.

Damp sjøtungefiletene forsiktig i fiskekraften.

Saus: Fres sjampinjonger i smør uten at de blir for brune.

Dryss med hvetemel og spe med kraft fra blåskjell og fiskekraft til en passe tykk saus.

Visp eggeplommene og fløte sammen og spe det i sausen. Tilsett blåskjell og la dem bli varme. Sausen må ikke koke.

Anrett sjøtungefiletene på varmt fat. Hell sausen over og pynt med grønt.

Server sjøtungene med kokt ris, erter og gulrøtter eller andre grønnsaker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7741)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-19
Oppdatert dato:2003-04-19
Lesere: 3678 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.