Fotograf:
Kylling.no
Sjokolade festkake inneholder
370 Kalorier,
30 g Karbo,
7 g Protein og
24 g Fett pr 100 gr
Sjokolade festkake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjokolade festkake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
7291 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Sjokolade festkake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 370.11 | 8 150.78 | 679.23 | Kcal |
Protein | 6.91 | 152.18 | 12.68 | gram |
Karbohydrat | 30.18 | 664.64 | 55.39 | gram |
Kostfiber | 2.38 | 52.41 | 4.37 | gram |
Fett | 24.11 | 530.96 | 44.25 | gram |
Mettet fett | 10.66 | 234.76 | 19.56 | gram |
Salt | 0.18 | 4.05 | 0.34 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.30 | Kr 138.74 | Kr 11.56 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 202 totalt | 2 202 pr porsj | 184 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 32,61 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt sjokolade og kokosfett over svak varme. Avkjøl til det er så vidt lunkent. Pisk det inn i eggedosisen. Bland mandler og bakepulver og skjær det forsiktig inn. Hell røren i en smurt form, 24-26 cm. i diameter. Stek i stekeovnen ved 175 °C på nederste rille i 30-35 minutter. Avkjøl kaken noe i formen før den hvelves på rist.
Lag gelé etter oppskrift på pakken. Sett den kjølig til den er helt stiv. Pisk kremfløte med sukker og vaniljesukker. Bland i gelé og vaniljekrem. Kremen blir som en fromasj.
Del kakebunnen i to eller tre. Dynk med kraften fra mandarinene. Fordel mandarinene (hold av noen til pynt) og ca. halvparten av kremen mellom lagene. Resten av kremen smøres oppå og rundt kanten av kaken. Prøv å få overflaten så glatt som mulig. En stekespade som er dyppet i varmt vann gjør det enklere.
Kjevle ut marsipanen. Smelt sjokolade og kokosfett over svak varme. Avkjøl til den begynner å tykne. Smør sjokoladeglasuren over kaken. Pynt med pisket kremfløte og mandarinbåter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 17514)
Kategori:
Sjokoladekake
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2004-04-17
Oppdatert dato:2004-04-17
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift