Sjokoladeiskake inneholder
370 Kalorier,
32 g Karbo,
4 g Protein og
24 g Fett pr 100 gr
Sjokoladeiskake har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjokoladeiskake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
9040 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladeiskake med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 370.32 | 3 625.43 | 453.18 | Kcal |
Protein | 3.90 | 38.18 | 4.77 | gram |
Karbohydrat | 31.55 | 308.87 | 38.61 | gram |
Kostfiber | 0.94 | 9.20 | 1.15 | gram |
Fett | 24.42 | 239.07 | 29.88 | gram |
Alkohol | 0.98 % | 9.59 | 1.20 | gram |
Mettet fett | 13.54 | 132.56 | 16.57 | gram |
Salt | 0.07 | 0.71 | 0.09 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.26 | Kr 71.08 | Kr 8.88 | .- |
Hele oppskriften veier | 979 totalt | 979 pr porsj | 122 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,07 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Denne iskaken er et vidunder som passer godt til dessert etter en bedre middag. Kaken blir ikke så stor, men holder til dessert til 6-8 personer.
Slik gjør du
Bunnen:
Bland marsipan (småbiter) og melk til en gryte, rør det jevnt mens det koker langsomt opp, la grøten avkjøle.
Pisk eggehvite og sukker stivt. Vend marsipanblandingen inn. Kle en rund form med smurt bakepapir, fordel røren jevnt utover og stek ved 125 grader til bunnen er gyllen, ca 45 minutter. Avkjøl, ta den ut av formen og fjern papiret. Legg bunnen tilbake i kakeformen.
Isen:
Pisk eggeplommer og melis til det er luftig. Smelt sjokoladen sammen med 5 ss fløte. Avkjøl litt og bland det i eggedosisen. Bland inn likør eller appelsin. Pisk 4 dl kremfløte stiv og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Fordel den over kakebunnen og sett kaken i fryseren i minst 5 timer.
Kaken kan pyntes med krokan eller sjokolade.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel
Kilde:
Oddny
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kakemonsen
(Intern: 1412)
Kategori:
Sjokoladekake
Diett/allergi:
Glutenfri
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-09-09
Oppdatert dato:2002-09-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift