Sjokoladekake i appelsiner ny



Sjokoladekake i appelsiner ny oppskrift.
Fotograf: Frukt.no
Appelsiner og sjokolade er en perfekt kombinasjon. Bak kjempegode sjokoladekaker i appelsinskall på grillen, over bålet eller i ovnen.

Oppskriften inneholder 185 Kalorier, 19 g Karbo, 3 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Nøtter, Soya, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sjokoladekake i appelsiner ny er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1879 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
4stkappelsiner

Kakerøre

2stkegg
1dlsukker
2dlhvetemel
2sskakaopulver
1tsbakepulver
1tsvaniljesukker
1dlsoyaolje
8stkgrovhakkede valnøttkjerner
2sskokosmasse




Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladekake i appelsiner ny med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier184.88568.45Kcal
Protein3.3310.24gram
Karbohydrat18.6457.31gram
Kostfiber1.524.67gram
Fett10.4432.10gram
Mettet fett2.116.49gram
Salt0.170.52gram
Pris på oppskriftenKr 2.53Kr 7.78Kr .-
Hele oppskriften veier1 230 totalt307 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo40,32 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Pisk sammen egg og sukker godt.
Bland inn de tørre ingrediensene og oljen.
Del appelsinene i to. Skjær et snitt i bunnen slik at de står støtt. Hul ut mesteparten av innmaten og skjær appelsinkjøttet i biter. Ha appelsinbitene og saften du får ut over i røren.
Hell kakerøren i appelsinskallene, men ikke fyll mer enn 3/4 fulle - de hever ganske mye.
Grovhakk valnøttkjerner og ha på toppen av røren. Om du ønsker kan du gjerne ha litt finhakkede valnøtter i røren også.

Steking i ovn:
Sett appelsinene på et bakebrett og stek dem på 180 grader i 20-25 minutter. Det er forskjell på ovnene, så følg med. De kan gjerne være litt myke inni. Saften som er igjen i appelsinskallet bidrar til at konsistensen blir litt fondant-aktig om de ikke steker for lenge. Sjekk med en stekepinne. Dryss kokos over når de er ferdige.

Steking på grillen eller bålet:
Pakk hver appelsin i aluminiumsfolie. Ikke pakk helt tett, men ha en liten åpning slik at luft kommer både ut og inn og at det er plass for heving. Sett hver appelsinpakke på grillen, gjerne indirekte varme og rett og stødig og stek dem i 20-25 minutter til de er gjennomstekte. Sjekk pakkene innimellom. Du kan også steke disse på bålet. Legg dem da på en rist over glørne.

Spises med skje rett fra skallet mens de fremdeles er litt lune.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 34648)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sjokoladekake
Innlagt dato:2019-04-05
Oppdatert dato:2019-04-05


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sjokoladekake i appelsiner ny.Sjokoladekake i appelsiner ny.
Denne retten har 184,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladekake i appelsiner.Sjokoladekake i appelsiner.
Denne retten har 265,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.