Sjokoladepai fra Mississippi inneholder
294 Kalorier,
25 g Karbo,
7 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Sjokoladepai fra Mississippi har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sjokoladepai fra Mississippi er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5619 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladepai fra Mississippi med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 294.44 | 4 374.85 | 729.14 | Kcal |
Protein | 6.55 | 97.32 | 16.22 | gram |
Karbohydrat | 24.63 | 365.96 | 60.99 | gram |
Kostfiber | 1.16 | 17.24 | 2.87 | gram |
Fett | 18.39 | 273.24 | 45.54 | gram |
Alkohol | 0.27 % | 4.01 | 0.67 | gram |
Mettet fett | 10.81 | 160.62 | 26.77 | gram |
Salt | 0.11 | 1.66 | 0.28 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.83 | Kr 71.77 | Kr 11.96 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 486 totalt | 1 486 pr porsj | 248 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 33,46 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 6
stykker
Sikt melet i en bolle og smuldre smøret til blandingen likner grove brødsmuler. Rør inn eggeplommene sammen med akkurat nok isvann til å binde det hele sammen til en løs deig. Kjevle den ut på en lett melstrødd arbeidsplate og ha den i en 22 cm terteform. Avkjøles ca 30 minutter.
Varm ovnen til 190 C. Prikk bunnen godt med gaffel, dekk med matpapir holdt nede med tørkede erter og stek bunnen 10 minutter. Fjern de tørkede ertene og papiret, sett paibunnen inn i ovnen igjen og stek den 10 minutter til inntil bunnen er sprø og gyllen. Avkjøl paibunnen i formen.
Lag fyllet. Bland eggeplommer, maisenna og 2 ss sukker i en bolle. Varm melken i en kjele til rett oppunder kokepunktet og visp den inn i eggeblandingen. Ha det tilbake i en ren kjele og rør over svak varme til eggekremen er tyknet og glatt. Hall halvparten av eggekremen i en bolle.
Smelt sjokoladen i en ildfast bolle over varmt vann og rør inn eggekremen i bollen sammen med vaniljeessensen. Fordel kremen i paibunnen, dekk med plastfolie for å unngå at det dannes hinne, avkjøl og sett paien i kjøleskapet til den er stivnet.
Dryss gelatin i vannet i en liten bolle, la det stå litt og sett bollen over sydende vann inntil all gelatinen er oppløst. Rør den inn i resten av eggekremen sammen med romen. Stivpisk eggehvitene, pisk inn resten av sukkeret og vend det raskt inn i eggekremen før den stivner.
Fordel blandingen over sjokoladeeggekremen slik at den dekkes helt. Avkjøl til fyllet er stivnet, deretter tar du paien ut av formen og over på et serveringsfat. Ha pisket krem over og pynt med sjokoladespon.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8952)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte
Land:
Amerika
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift