Sjokoladepai fra Mississippi



Sjokoladepai fra Mississippi inneholder 294 Kalorier, 25 g Karbo, 7 g Protein og 18 g Fett pr 100 gr
Sjokoladepai fra Mississippi har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sjokoladepai fra Mississippi er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 5619 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
250grhvetemel
150grusaltet smør
2stkeggeplommer
Ca 1,5ssisvann

Til fyllet:

3stkegg, hvite og plomme skilt
4tsmaizena
75grlyst brunt sukker
4dlmelk
150grhalvsøt sjokolade, brukket i ruter
1tsvaniljeessensIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1pakkegelatin pulver
3ssvann
2tsmørk rom

Til toppen:

1,75dlkremfløte
sjokoladespon




Kalorier og næringsinnhold i Sjokoladepai fra Mississippi med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier294.444 374.85729.14Kcal
Protein6.5597.3216.22gram
Karbohydrat24.63365.9660.99gram
Kostfiber1.1617.242.87gram
Fett18.39273.2445.54gram
Alkohol0.27 %4.010.67gram
Mettet fett10.81160.6226.77gram
Salt0.111.660.28gram
Pris på oppskriftenKr 4.83Kr 71.77Kr 11.96.-
Hele oppskriften veier1 486 totalt1 486 pr porsj248 pr stk gram
Energiprosent fra karbo33,46 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 6 stykker

Sikt melet i en bolle og smuldre smøret til blandingen likner grove brødsmuler. Rør inn eggeplommene sammen med akkurat nok isvann til å binde det hele sammen til en løs deig. Kjevle den ut på en lett melstrødd arbeidsplate og ha den i en 22 cm terteform. Avkjøles ca 30 minutter.

Varm ovnen til 190 C. Prikk bunnen godt med gaffel, dekk med matpapir holdt nede med tørkede erter og stek bunnen 10 minutter. Fjern de tørkede ertene og papiret, sett paibunnen inn i ovnen igjen og stek den 10 minutter til inntil bunnen er sprø og gyllen. Avkjøl paibunnen i formen.

Lag fyllet. Bland eggeplommer, maisenna og 2 ss sukker i en bolle. Varm melken i en kjele til rett oppunder kokepunktet og visp den inn i eggeblandingen. Ha det tilbake i en ren kjele og rør over svak varme til eggekremen er tyknet og glatt. Hall halvparten av eggekremen i en bolle.

Smelt sjokoladen i en ildfast bolle over varmt vann og rør inn eggekremen i bollen sammen med vaniljeessensen. Fordel kremen i paibunnen, dekk med plastfolie for å unngå at det dannes hinne, avkjøl og sett paien i kjøleskapet til den er stivnet.

Dryss gelatin i vannet i en liten bolle, la det stå litt og sett bollen over sydende vann inntil all gelatinen er oppløst. Rør den inn i resten av eggekremen sammen med romen. Stivpisk eggehvitene, pisk inn resten av sukkeret og vend det raskt inn i eggekremen før den stivner.

Fordel blandingen over sjokoladeeggekremen slik at den dekkes helt. Avkjøl til fyllet er stivnet, deretter tar du paien ut av formen og over på et serveringsfat. Ha pisket krem over og pynt med sjokoladespon.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8952)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Amerika
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2003-04-26


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pai med vaniljekrem og bær.Pai med vaniljekrem og bær.
Denne retten har 308,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bærpai med sjokoladefyll.Bærpai med sjokoladefyll.
Denne retten har 461,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinhjerter.Appelsinhjerter.
Denne retten har 418,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tarteletter med vaniljekrem og friske bær.Tarteletter med vaniljekrem og friske bær.
Denne retten har 277,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktterter.Fruktterter.
Denne retten har 273,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Små fruktterter.Små fruktterter.
Denne retten har 328,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marsipan-terte.Marsipan-terte.
Denne retten har 340,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Valnøtt- og Mandelterte.Valnøtt- og Mandelterte.
Denne retten har 347,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.