Fotograf:Dr Oetker Nydelig terte med nøttefyll. Minner om fyrstekake.
Oppskriften inneholder 348 Kalorier, 32 g Karbo, 7 g Protein og 21 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tertebunn: Bland mel, salt, melis og vaniljesukker. Smuldre i smøret. Tilsett eggene og elt sammen til en deig. Dekk deigen med plastfolie og legg i kjøleskapet i minst en time. Elt deretter deigen lett, og trykk den ut i en smurt springform, ca 24 cm i diameter.
Valnøtt- og mandelfyll: Sett ovnen på 175 grader. Rist de hakkede mandlene raskt i en tørr stekepanne. Visp sammen honning, egg, smør, vaniljesukker og revet appelsinskall. Tilsett mandler og valnøtter. Hell fyllet over tertebunnen.
Stek på 175 grader i 30-40 min. La kaken avkjøles helt før servering.
Server gjerne kaken med litt visket krem eller vaniljeis.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dr Oetker
(Intern: 30018)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2012-12-04
Oppdatert dato:2018-03-15