Soppsmør



Soppsmør oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Soppsmøret har en nydelig, mild soppsmak, og kan brukes på ferskt brød, i bakte poteter eller som tilbehør til vilt- eller lammekjøtt. Bruker du tørket sopp, bør den bløtlegges i litt varmt vann før den stekes.

Oppskriften inneholder 315 Kalorier, 1 g Karbo, 2 g Protein og 33 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Soya, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Soppsmør er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 3900 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
200grromtemperert smør
200grsopp
2stksjalottløk
1sssitronsaft
1sssoyasaus eller soppsoya
1sshakket frisk timian




Næringsdeklarasjon for Soppsmør!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier315.19389.81Kcal
Protein1.992.46gram
Karbohydrat1.351.67gram
Kostfiber1.021.26gram
Fett33.3141.20gram
Mettet fett21.4326.50gram
Salt0.901.11gram
Pris på oppskriftenKr 8.15Kr 10.08Kroner
Hele oppskriften veier495 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo1,71 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Gir ca 250-300 g ferdig soppsmør

Rens soppen grundig og damp den i tørr stekepanne til nesten all væske er borte. Bruker du tørket sopp, så bløtlegg den i varmt vann i 10 minutter før bruk.
Tilsett litt smør og finhakket sjalottløk og stek videre til soppen er gyllen. Press over litt sitron.
Avkjøl soppen helt og finhakk den med kniv eller kjøkkenmaskin. Bland sopp og hakket timian med romtemperert smør og smak til med soyasaus, salt og pepper.
Rull smøret til en pølse i litt matpapir eller plastfolie og legg det kaldt. Bruk smøret på smørbrød, eller som et spesielt kryddersmør til stekt kjøtt eller bakte poteter.
Smøret kan varieres ved å tilsette for eksempel hvitløk og forskjellige urter, eller ved å bytte ut sitronsaften med sherry eller hvitvin. Men pass på å ikke drukne den fantastiske soppsmaken!

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 9303)
Tilberedningstid: 10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Tilbehør
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-26
Oppdatert dato:2021-09-07


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Soppsmør.Soppsmør.
Denne retten har 315,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Soppstuing 4.Soppstuing 4.
Denne retten har 96,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Soppstuing 5.Soppstuing 5.
Denne retten har 90,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjampinjongstuing.Sjampinjongstuing.
Denne retten har 151,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.