Spekemat med frisk grønn ugressaus og potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje





Spekemat med frisk grønn ugressaus og potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Her presenterer vi en forrett med smaker fra Vestlandet. Oppskrift av Hanne Frostad, spisestedet "På Høyden", Bergen

Oppskriften inneholder 277 Kalorier, 3 g Karbo, 5 g Protein og 27 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Selleri, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Spekemat med frisk grønn ugressaus og potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
80grfenalår
80grspekepølse

Grønn ugressaus

20grkjørvel evnt. Sennepsblader, frisk
20grruccula evnt. meldestokk
1tsramsløk (på glass) puréIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
eller hvitløk og purre
25grhvit geitost raspet
1dlrapsolje
1tshavsalt

Potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje

130grpotet kokefast
130grknollselleri (sellerirot)
1,5dlgrønnsakbuljong (utblandet)
1,5dlkremfløte
1krmchilipulver
0,5tssalt , smak til

Purreløkolje

100grpurre , grovkuttet
1dlrapsolje
0,5tshavsalt , smak til


Annonse



Næringsdeklarasjon for Spekemat med frisk grønn ugressaus og potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier276.74748.03Kcal
Protein4.8713.16gram
Karbohydrat3.228.70gram
Kostfiber0.962.59gram
Fett26.9472.82gram
Mettet fett6.7518.25gram
Salt2.466.65gram
Pris på oppskriftenKr 9.18Kr 24.81Kroner
Hele oppskriften veier1 081 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Spekepølse og fenalår skjæres opp i tynne skiver.

Grønn ugressaus
En håndfull grønnkål og like mye ruccola finkuttes. Ramsløkpuré kan kjøpes ferdig. Andre ugress som kan brukes er vassarv, kamille, hanefot, fersk ramsløk. Plukk det som er i sesong. Kjør alt til en glatt saus i en hurtigmikser. Smak til med nykvernet havsalt.

Potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje
Poteter og sellerirot skrelles og kuttes i terninger. Kokes møre i fløte og grønnsakkraft. Kjøres jevnt med stavmikser eller i en blender. Smakes til med salt. Ha gjerne i litt pepper eller tørket mjødurt.

Purreløkolje
100 g purreløk, grovkuttet
1 dl Odelia rapsolje

Ha purreløk og olje i blender/hurtigmikser. Kjøres noen minutter og siles.
Smak til med godt havsalt. Purreløkoljen dryppes på suppen ved servering.

Suppen serveres i små porsjoner (½ dl) i små skåler/kopper sammen med spekematen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 26902)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Norge
Innlagt dato:2010-03-20
Oppdatert dato:2010-03-20
Lesere: 2532 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Spekemat med frisk grønn ugressaus og potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje.Spekemat med frisk grønn ugressaus og potet- .
Denne retten har 276,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.