Fotograf:
Melk.no
Her presenterer vi en forrett med smaker fra Vestlandet. Oppskrift av Hanne Frostad, spisestedet "På Høyden", Bergen Oppskriften inneholder
276 Kalorier,
3 g Karbo,
5 g Protein og
27 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Selleri, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Spekemat med frisk grønn ugressaus og potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4008 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Spekemat med frisk grønn ugressaus og potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 276.06 | 746.19 | Kcal |
Protein | 4.83 | 13.06 | gram |
Karbohydrat | 3.22 | 8.70 | gram |
Kostfiber | 1.33 | 3.59 | gram |
Fett | 26.80 | 72.44 | gram |
Mettet fett | 6.52 | 17.62 | gram |
Salt | 2.46 | 6.65 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.18 | Kr 24.81 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 081 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,66 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Spekepølse og fenalår skjæres opp i tynne skiver.
Grønn ugressaus
En håndfull grønnkål og like mye ruccola finkuttes. Ramsløkpuré kan kjøpes ferdig. Andre ugress som kan brukes er vassarv, kamille, hanefot, fersk ramsløk. Plukk det som er i sesong. Kjør alt til en glatt saus i en hurtigmikser. Smak til med nykvernet havsalt.
Potet- og sellerirotsuppe med purreløkolje
Poteter og sellerirot skrelles og kuttes i terninger. Kokes møre i fløte og grønnsakkraft. Kjøres jevnt med stavmikser eller i en blender. Smakes til med salt. Ha gjerne i litt pepper eller tørket mjødurt.
Purreløkolje
100 g purreløk, grovkuttet
1 dl Odelia rapsolje
Ha purreløk og olje i blender/hurtigmikser. Kjøres noen minutter og siles.
Smak til med godt havsalt. Purreløkoljen dryppes på suppen ved servering.
Suppen serveres i små porsjoner (½ dl) i små skåler/kopper sammen med spekematen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 26902)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Forrett
Land:
Norge
Innlagt dato:2010-03-20
Oppdatert dato:2010-03-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift