Spekepølse av reinsdyr inneholder
429 Kalorier,
3 g Karbo,
11 g Protein og
41 g Fett pr 100 gr
Spekepølse av reinsdyr har ingen allergener
Spekepølse av reinsdyr er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,2 poeng fra 5 lesere
Lesere:
15560 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Spekepølse av reinsdyr!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 428.79 | 8 590.88 | Kcal |
Protein | 10.81 | 216.58 | gram |
Karbohydrat | 2.56 | 51.29 | gram |
Kostfiber | 0.02 | 0.40 | gram |
Fett | 41.30 | 827.45 | gram |
Mettet fett | 0.75 | 15.03 | gram |
Alkohol | 0.51 % | | | |
Salt | 1.69 | 33.84 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.61 | Kr 292.71 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 004 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,38 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Dryss spekkterningene med salt og la de stå over natten.
Kjøtt og det andre spekket males 2 ganger.
Ha i salt, sukker, krydder og spe med vin.
Bland så inn spekkterningene.
Stappes ned i tarmer og surres. Legges i fint salt i ca ett døgn
Skyll saltet av og heng de til tørk ett par dager.
Så henges de til speking på ett luftig og kjølig sted i ca 5 uker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 2913)
Kategori:
Røkt/gravet/saltet
Land:
Norge
Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-12-29
Oppdatert dato:2002-12-29
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift