Spekket dyrebog inneholder
123 Kalorier,
3 g Karbo,
9 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Spekket dyrebog har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Spekket dyrebog er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
2510 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Spekket dyrebog!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 122.52 | 627.72 | Kcal |
Protein | 8.88 | 45.50 | gram |
Karbohydrat | 3.33 | 17.06 | gram |
Kostfiber | 0.93 | 4.76 | gram |
Fett | 7.98 | 40.88 | gram |
Mettet fett | 1.95 | 9.99 | gram |
Salt | 0.68 | 3.50 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.85 | Kr 70.96 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 049 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,87 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ben ut kjøttet og surr det. Kok kraft på benet.
Skjær spekket i tynne strimler og spekk kjøttet med det.
Gni kjøttet inn med salt, pepper og timian. Brun det i olje.
Legg kjøttet i ildfast fat. Hell buljong over og legg selleriskiver i gryten. Legg lokk på. La kjøttet surre i ovn ca 1 time på 225 C midt i ovnen.
Hell rømmen over kjøttet og la det stå enda en stund 20-30 min, nå uten lokk.
Ta kjøttet opp og hold det varmt.
Jevn sjyen med hvetemel rørt ut i vann. La det koke minst 10 minutter.
Smak sausen til med solbærgelé og sitronsaft, eventuelt også mer salt.
Server kjøttet skåret i skiver med sausen over. Båndspaghetti og rødkål er godt til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10802)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.