Stekt rådyrsadel inneholder
71 Kalorier,
4 g Karbo,
10 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Stekt rådyrsadel har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt rådyrsadel er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere:
10704 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt rådyrsadel!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 70.51 | 453.78 | Kcal |
Protein | 10.00 | 64.36 | gram |
Karbohydrat | 4.49 | 28.90 | gram |
Kostfiber | 0.92 | 5.92 | gram |
Fett | 1.19 | 7.66 | gram |
Mettet fett | 0.66 | 4.25 | gram |
Salt | 0.10 | 0.63 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 14.31 | Kr 92.09 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 149 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 25,47 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Stell kjøttet og tørk det godt. Ta bort de harde hinnene på ryggen.
Spekk sadelen med persille eller gni den inn med hvitløk. Hvis den er mager kan du gni inn med salt og pensle med smør.
Legg sadelen med ryggsiden opp på rist over langpannen. Stikk inn kjøttermometeret (indretempratur skal være 77 C). Slå 1 dl kokende vann i langpannen for å unngå at sjyen ikke blir brent.
Stek sadelen på 175 C i 1 1/2 time uten å øse eller spe mer. Kok pannen ut med vann eller kraft. Sil sjyen i en bolle og skum av fettet.
Til sausen jevner du sjyen med hvetemelsjevning og koker den i 5-10 minutter. La sadelen hvile litt før du skjærer opp.
Skjær filetene fra benet og skjær kjøttet i skiver tvers over. Legg kjøttet tilbake på benet og server hele sadelen på fat.
Serveres med sjy eller saus, poteter, kokte grønnsaker, sopp, løk, bladsalat, ripsgelé og tyttebærsyltetøy.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10766)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift