Brystet (bringen) knekkes lett i passe store biter, men de skal henge sammen. Kjøttet legges så i en gryte med litt lett freset smør og brunes på begge sider.
Deretter saltes det og spes med kokende fløtemelk, før det hele får stå og surre til kjøttet er helt mørt. Når det er ferdig, skjæres beina over der de er knekt. Kjøttskyen siles og smakes til med en tanke sirup (vispes inn).
Kokte poteter og tyttebær er mest vanlig som tilbehør.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18297)
Kategori:
Stekepanne Land:
Norge Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-07-22
Oppdatert dato:2004-07-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.