Multeglasert ytrefilet av rein med bakte beter og syltet kantarell



Multeglasert ytrefilet av rein med bakte beter og syltet kantarell oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Med denne retten gikk Matlaget Nordpå bestående av kokken Gunnar Jensen fra vertshuset Skarven i Tromsø, driftssjef Tommy Dalheim fra Nordlaks AS og Åse Vøllestad fra Fylkesmannens landbruksavdeling i Finnmark av med seieren i konkurransen Årets matlag 2012 i Det Norske Måltid.

Oppskriften inneholder 104 Kalorier, 8 g Karbo, 4 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Selleri, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Multeglasert ytrefilet av rein med bakte beter og syltet kantarell er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1388 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
600grytrefilet av reinsdyr
2sssmør
0,5tssalt
0,25tspepper
2sssaft av multerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2kvist(er)frisk timian

Syltet kantarell

100grfersk kantarell
1dlhvitvinseddik
0,5dlvann
4sssukker
1tssalt
0,5tspepper

Gulløye fylt med røkt reinhjerte:

8stkgulløye poteter
50grvarmrøkt reinsdyrhjerte , evt. tørket reinsdyrkjøtt
1dlkremfløte
20grsmør
0,25tssalt
0,25tspepper

Bakte beter:

1stkgulbete
1stkpolkabete
1stkhvitbete
3sssukker
2dlvann
2sssmør

Gulrotkrem

500grgulrot
25grsmør
0,5dlkremfløte
0,5tskajennepepper
0,5tssalt
0,25stksitron, saften

Viltsaus

2stkfinhakket sjalottløk
20grgulrot, i små terninger
20grsellerirot, i små terninger
1sssmør
0,5dlbalsamicoeddik
1dlrødvin
5dlviltkraft kokt på rein, eventuelt viltfond
2dlkremfløte
2stkeinerbær
2kvist(er)frisk timian
0,5tssalt
0,25tspepper

Tyttebærgelé:

300grtyttebær
1,5dlvann
100grsukker
2stkgelatinplater




Kalorier og næringsinnhold i Multeglasert ytrefilet av rein med bakte beter og syltet kantarell med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier103.781 087.27Kcal
Protein4.2644.63gram
Karbohydrat8.0083.81gram
Kostfiber1.0611.11gram
Fett5.6659.30gram
Alkohol0.24 %2.51gram
Mettet fett3.4636.25gram
Salt0.717.45gram
Pris på oppskriftenKr 10.06Kr 105.40Kr .-
Hele oppskriften veier4 191 totalt1 048 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo30,83 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Bruk en pensel og børst kantarellen fri for jord. Kok opp en kjele med vann, ha i kantarellene og la de koke i 2 minutter. Sil av vannet og avkjøl. Bland resten av ingrediensene sammen, og kok opp. Legg kantarellene på et lite glass med lokk, hell over syltelaken og sett på lokket. Avkjøl. Oppbevar glass med syltede kantareller mørkt og kaldt.

2. Lag tyttebærgelé. Ha vann, sukker og tyttebær i en kjele og kok opp. La det småkoke ca. 20 minutter under lokk. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Sil over i en ny kasserolle, tilsett agar og kok sakte opp. Klem vannet ut av gelatin, og tilsett i den varme saften. Hell saften over i ønsket beholder og avkjøl.

Dersom du ikke har agar, kan du tilsette et par ekstra plater gelatin.

3. Lag viltsaus. Stek sjalottløk, gulrot og sellerirot blankt i smøret, ha på balsamico og rødvin og kok ned til 2/3. Ha på kraft og kok ned til halv mengde. Tilsett fløte, einebær og timian og kok inn til sausen tykner. Sil sausen og smak til med salt og pepper.

Dersom du bruker konsentrert viltkraft/viltfond bør ikke sausen reduseres for mye, da blir dem veldig salt.

4. Lag gulrotkrem. Skrell gulrot, og del dem opp i 1 cm tykke skiver. Ha gulrotskiver i en kasserolle og hell på vann slik at det akkurat dekker. Kok gulrøttene under lokk til de er møre. Sil av vannet og kjør dem sammen med smør i en blender eller med en stavmikser. Spe med fløte til du har en jevn og glatt puré. Smak til med kajennepepper, salt og sitronsaft.

5. Skrell beter og rull dem i sukker. Pakk dem inn i aluminiumsfolie og bak dem i stekeovnen på 180 °C i ca. 1 time, eller til de er møre. Del dem opp i båter. Varm betene raskt i en kjele med vann og smør rett før servering.

6. Kok poteter møre og avkjøl. Skjær 1 cm av toppen og 1 cm av en side. Skrap forsiktig ut 2/3 av innmaten med et potetjern. Mos innmaten fra potetene sammen med fløte og smør i en kasserolle. Skjær reinsdyrhjerte i små terninger, og stek det sprøtt i litt smør. Bland det sammen med potetmassen og smak til med salt og pepper. Bruk en sprøytepose og ha massen tilbake i potetene. Varm potetene i ovn på 180 °C i ca. 10 minutter.

7. Ha smør i en varm stekepanne. Krydre kjøttet med salt og pepper og legg fileten i pannen når smøret har en nøttebrun farge. Brun fileten 1 minutt på hver side. Ha i multesaft og timian, og øs saften over kjøttet. Legg kjøttet i en ildfast form, og sett det i en forvarmet ovn på 180 °C. Stek filetene i fire minutter eller til det har en temperaturkjerne på 58 °C. La kjøttet hvile i fem minutter før servering.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 36300)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Innlagt dato:2022-03-25
Oppdatert dato:2022-03-25


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Flatbiff av rein med betesalat.Flatbiff av rein med betesalat.
Denne retten har 190,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinskav med sopp og potetrösti.Reinskav med sopp og potetrösti.
Denne retten har 106,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrkarbonader 2.Reinsdyrkarbonader 2.
Denne retten har 135,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt perlegryn med reinsdyrskav.Stekt perlegryn med reinsdyrskav.
Denne retten har 94,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrkarbonade.Reinsdyrkarbonade.
Denne retten har 117,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pyttipanne med reinsdyrskav.Pyttipanne med reinsdyrskav.
Denne retten har 119,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Indrefilet av rein med soppstuing.Indrefilet av rein med soppstuing.
Denne retten har 124,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrburger med kantareller og multedressing.Reinsdyrburger med kantareller og multedressi.
Denne retten har 170,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrbiff med bakte grønnsaker.Reinsdyrbiff med bakte grønnsaker.
Denne retten har 211,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crispy reinsdyrskav med tyttebærhoisin.Crispy reinsdyrskav med tyttebærhoisin.
Denne retten har 116,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrmedaljong.Reinsdyrmedaljong.
Denne retten har 74,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrbiff med blåbærsaus og pære.Reinsdyrbiff med blåbærsaus og pære.
Denne retten har 100,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med grønnsaksragu.Reinsdyrfilet med grønnsaksragu.
Denne retten har 82,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 25,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet 4.Reinsdyrfilet 4.
Denne retten har 79,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Suovas i brioche.Suovas i brioche.
Denne retten har 153,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.