Ta kjøttet ut av kjøleskapet slik at det kan tempereres mens du lager rösti.
Skjær løk i tynne skiver.
Legg ferske kantareller i tørr stekepanne slik at de slipper væske. Hell av væsken, eller la soppen dampe seg tørr. Tilsett litt smør og olivenolje og stek sopp og løk til det begynner å få fin farge. Krydre med salt og pepper. Hell over i en skål og sett til side.
Skrell og riv poteter grovt og bland inn hakket frisk timian, revet ost og stekt sopp. Varm stekepannen med litt olje og klem potetblandingen ut i stekepannen. Stek röstien ca. 5 minutter på hver side, eller til den er vakkert gyllen. Snu den ved først å løsne den ved å legge et lokk over stekepannen og snu den på hodet. Bruk grytekluter. La röstien gli tilbake i stekepannen og stek den ferdig. Hold den varm.
Varm resten av smør og olje i en stekepanne og stek skavet på høy temperatur til det endrer farge. Krydre med salt og pepper.
La röstien gli over på et fat, og legg på reinsdyrskav, salat og tyttebær.
Har du ikke ferske kantareller, har du kanskje litt sopp i fryseren du kan bruke. Eller velg annen fersk sopp som aromasopp eller sjampinjonger. Tørke sopp kan også brukes, men bør bløtlegges før de tilberedes.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32839)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Land:
Norge Innlagt dato:2017-02-02
Oppdatert dato:2017-02-02