Flatbiff av rein med betesalat



Flatbiff av rein med betesalat oppskrift.
Fotograf: Sara Johannessen
Saftig og mør flatbiff av rein servert sammen med en frisk betesalat, syrlig kremost og sprøtt tynnbrød. En perfekt, deilig liten rett til tapasbordet, eller når du bare skal kose deg.

Oppskriften inneholder 190 Kalorier, 11 g Karbo, 11 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Flatbiff av rein med betesalat er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 309 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
800grflatbiff av reinsdyr
1tssalt
0,5tspepper
2sssmør eller margarin til steking

Betesalat

1stkgulrot
1stkgulbete
1stkpolkabete
1stksyrlig eple
1stkrødbete
3ssgrovhakket frisk mynte

Dressing til betesalat:

2sseplecidereddik
2ssnøytral olje
1ssflytende honning
6stktynnbrød
1sssmør eller margarin til steking
1boks(er)mascarpone, kremost naturell eller snøfrisk
2tsgrovkvernet pepper




Kalorier og næringsinnhold i Flatbiff av rein med betesalat med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier190.33575.83Kcal
Protein11.4534.64gram
Karbohydrat10.6732.28gram
Kostfiber1.293.90gram
Fett11.0333.37gram
Mettet fett6.1318.55gram
Salt0.662.00gram
Pris på oppskriftenKr 20.08Kr 60.75Kr .-
Hele oppskriften veier1 815 totalt303 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo22,42 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne til den får en gyllen farge, og legg den over i en ildfast form.
Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C i ca. 20 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det.
Flatbiffen er lite stekt når kjøttet har en kjernetemperatur på 53-55 °C, er medium stekt på 60 °C, medium pluss ved 65-70 °C og er gjennomstekt på 76 °C.
Skrell beter og kutt dem i tynne strimler. Bruk gjerne et juliennejern, eller en mandolin til jobben. Kutt rødbete til slutt slik at ikke alt annet tar farge av rødbeten.
Bland sammen eddik, olje og honning til en syrlig dressing. Smak til med litt salt, og eventuelt litt mer honning dersom ønskelig.
Bruk en utstikker eller noe annet som egner seg, og stikk ut små sirkler av tynnbrød. Stek raskt sirklene med brød i en varm stekepanne med smør, slik at de blir crispy og sprø. Legg dem på et ark kjøkkenpapir slik at fettet renner av.
Bland nykvernet pepper i mascarpone eller kremost.
Vend forsiktig grønnsaksstrimlene sammen med finhakket mynte og dressingen. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.
Anrett de stekte tynnbrødene på et stort fat og legg på betesalat og kjøtt rett før servering. Smør eventuelt litt mascarpone eller kremost på brødene før du legger på betesalat eller server pepperosten ved siden av.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 36161)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Innlagt dato:2021-12-27
Oppdatert dato:2021-12-27


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyrkarbonade.Reinsdyrkarbonade.
Denne retten har 117,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrbiff med varm rosenkål- og olivensalat.Reinsdyrbiff med varm rosenkål- og olivensala.
Denne retten har 104,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt byggryn med reinsdyrskav.Stekt byggryn med reinsdyrskav.
Denne retten har 133,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt perlegryn med reinsdyrskav.Stekt perlegryn med reinsdyrskav.
Denne retten har 94,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrbiff med glaserte rotgrønnsaker.Reinsdyrbiff med glaserte rotgrønnsaker.
Denne retten har 123,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med rødløkskompott.Reinsdyrfilet med rødløkskompott.
Denne retten har 113,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flatbiff av rein med betesalat.Flatbiff av rein med betesalat.
Denne retten har 190,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Multeglasert ytrefilet av rein med bakte beter og syltet kantarell.Multeglasert ytrefilet av rein med bakte bete.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet med grønnsaksragu.Reinsdyrfilet med grønnsaksragu.
Denne retten har 82,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 25,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Suovas i brioche.Suovas i brioche.
Denne retten har 145,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Viltpanne.Viltpanne.
Denne retten har 103,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinbiff med Sidersaus.Reinbiff med Sidersaus.
Denne retten har 49,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrkaker i kremet viltsaus.Reinsdyrkaker i kremet viltsaus.
Denne retten har 142,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet 2.Reinsdyrfilet 2.
Denne retten har 78,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Finnbiff med potemos.Finnbiff med potemos.
Denne retten har 128,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.