Fotograf:Matprat.no Flatbiff av rein er veldig mørt og smakfullt kjøtt som det er enkelt å lykkes med på kjøkkenet hjemme. Kjøttet har en naturlig sødme, som gjør at lett søtlig tilbehør ytterligere forhøyer smaksopplevelsen. Her med brunet løkpuré og aspargesbønner.
Skrell løk, del den i to og skjær i tynne skiver på langs. Stek løken i en kjele med olje på middels varme. Rør i løken minst hvert andre minutt. Når løken er karamellisert og har fått en fin brun farge har du løken over i en foodprosessor. Ikke vask kjelen, for her skal du nå koke fløten.
Ha fløte i kjelen, kok opp og sett til side. Kjør løken til en glatt puré og spe med fløte til en fin og fløyelsmyk konsistens. Smak til med salt.
Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun flatbiffen i smør i en varm stekepanne til den får en gyllen farge, og legg den over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek til ønsket kjernetemperatur på 125 °C, tar ca. 20 minutter for medium stekt. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det i skiver.
Flatbiffen er lite stekt ved kjernetemperatur på 53-55 °C, medium stekt på 60 – 65 ºC og gjennomstekt på 76 ºC.
Vask og rens aspargesbønner, finhakk sjalottløk og persille. Kok opp vann og ha i salt. Legg i aspargesbønner og kok dem i ett minutt. Avkjøl dem raskt i iskaldt vann. Stek bønnene med sjalottløk i en stekepanne med smør på middels varme. Ha i sitronsaft, salt og hakket persille etter to minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32635)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Innlagt dato:2016-11-11
Oppdatert dato:2016-11-11