Indrefilet av rein med karamelliserte epler



Indrefilet av rein med karamelliserte epler oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Indrefilet av rein er kjempemørt og skikkelig godt. Med karamelliserte epler, sellerirotpuré og rødvinssaus får du en fantastisk deilig rett som bare MÅ prøves!

Oppskriften inneholder 108 Kalorier, 3 g Karbo, 6 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Indrefilet av rein med karamelliserte epler er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 648 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
600grindrefilet av reinsdyr
2sssmør til steking
0,5tssalt
0,25tspepper
4kvist(er)frisk timian (kan sløyfes)

Rødvinssaus

1stksjalottløk
2,5dlrødvin
2,5dlviltkraft , eventuelt oksekraft
50grusaltet smør i terninger

Selleripuré

800grsellerirot
2dlfløte
1sssmør

Karamelliserte epler:

3stkeple , gjerne norske
1sssmør
1sssukker




Kalorier og næringsinnhold i Indrefilet av rein med karamelliserte epler med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier108.29724.39Kcal
Protein6.0140.20gram
Karbohydrat3.3422.34gram
Kostfiber1.7011.37gram
Fett6.7645.22gram
Alkohol0.95 %6.35gram
Mettet fett4.1427.69gram
Salt0.352.37gram
Pris på oppskriftenKr 15.36Kr 102.75Kr .-
Hele oppskriften veier2 676 totalt669 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo12,33 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Start med sausen. Finhakk sjalottløk, og fres den raskt i en liten kjele med litt olje.
Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en "marmelade" aktig konsistens), dette tar ca. 30 minutter.
Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca. 15 minutter.
Skrell sellerirot og del den i store terninger. Kok selleriroten i en kjele med vann til den er mør.
Hell av kokevannet og sett kjelen tilbake på kokeplaten. Damp selleriroten 1-2 minutter for å få bort overflødig væske. Rør underveis. Kjør selleriroten til en glatt puré med en stavmikser. Spe med matfløte, og ha i smør. Smak til med salt og pepper.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i en varm stekepanne med smør, 1-2 minutter på hver side. Ha gjerne med noen stilker timian i stekepannen for ekstra smak. Legg kjøttet til hviling mens du steker eplene.
Skjær epler i tynne skiver. Ha litt smør i stekepannen, og legg i eplene. Dryss på sukker, og stek eplene raskt på begge sider til de er gylne og lett karamelliserte.

Gi sausen ett oppkok, og visp inn romtemperert smør rett før servering.
Server indrefilet av rein i tynne skiver med sellerirotpuré, karamelliserte epler og rødvinssaus. Pynt med timian og grovkvernet pepper.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 36165)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Innlagt dato:2021-12-27
Oppdatert dato:2021-12-27


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekt byggryn med reinsdyrskav.Stekt byggryn med reinsdyrskav.
Denne retten har 133,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinbiff med Sidersaus.Reinbiff med Sidersaus.
Denne retten har 49,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrkarbonader 2.Reinsdyrkarbonader 2.
Denne retten har 135,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Multeglasert ytrefilet av rein med bakte beter og syltet kantarell.Multeglasert ytrefilet av rein med bakte bete.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ytrefilet av finnmark rein.Ytrefilet av finnmark rein.
Denne retten har 131,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrfilet 2.Reinsdyrfilet 2.
Denne retten har 78,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Viltpanne.Viltpanne.
Denne retten har 103,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kremet viltpanne med potet- og pastinakkmos.Kremet viltpanne med potet- og pastinakkmos.
Denne retten har 107,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrburger med kantareller og multedressing.Reinsdyrburger med kantareller og multedressi.
Denne retten har 170,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrpanne.Reinsdyrpanne.
Denne retten har 134,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Finnbiff 3.Finnbiff 3.
Denne retten har 172,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrskav med ostesaus og ovnsbakte poteter.Reinsdyrskav med ostesaus og ovnsbakte potete.
Denne retten har 85,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrkarbonade.Reinsdyrkarbonade.
Denne retten har 117,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrbiff med glaserte rotgrønnsaker.Reinsdyrbiff med glaserte rotgrønnsaker.
Denne retten har 123,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrhakk med potetlokk.Reinsdyrhakk med potetlokk.
Denne retten har 84,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.