Fotograf:Matprat.no Indrefilet av rein er kjempemørt og skikkelig godt. Med karamelliserte epler, sellerirotpuré og rødvinssaus får du en fantastisk deilig rett som bare MÅ prøves!
Start med sausen. Finhakk sjalottløk, og fres den raskt i en liten kjele med litt olje.
Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en "marmelade" aktig konsistens), dette tar ca. 30 minutter.
Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca. 15 minutter.
Skrell sellerirot og del den i store terninger. Kok selleriroten i en kjele med vann til den er mør.
Hell av kokevannet og sett kjelen tilbake på kokeplaten. Damp selleriroten 1-2 minutter for å få bort overflødig væske. Rør underveis.
Kjør selleriroten til en glatt puré med en stavmikser. Spe med matfløte, og ha i smør. Smak til med salt og pepper.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i en varm stekepanne med smør, 1-2 minutter på hver side. Ha gjerne med noen stilker timian i stekepannen for ekstra smak. Legg kjøttet til hviling mens du steker eplene.
Skjær epler i tynne skiver. Ha litt smør i stekepannen, og legg i eplene. Dryss på sukker, og stek eplene raskt på begge sider til de er gylne og lett karamelliserte.
Gi sausen ett oppkok, og visp inn romtemperert smør rett før servering.
Server indrefilet av rein i tynne skiver med sellerirotpuré, karamelliserte epler og rødvinssaus. Pynt med timian og grovkvernet pepper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 36165)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Innlagt dato:2021-12-27
Oppdatert dato:2021-12-27