Stikkelsbærgelé 1 inneholder
183 Kalorier,
44 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Stikkelsbærgelé 1 har ingen allergener
Stikkelsbærgelé 1 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6756 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stikkelsbærgelé 1!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 182.67 | 3 562.07 | Kcal |
Protein | 0.41 | 8.00 | gram |
Karbohydrat | 43.79 | 853.91 | gram |
Kostfiber | 1.54 | 30.03 | gram |
Fett | 0.31 | 6.05 | gram |
Mettet fett | 0.05 | 0.98 | gram |
Salt | 0.00 | 0.08 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.83 | Kr 113.69 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 950 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 95,88 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens og skyll bærene, som akkurat er ferdig modne. Ikke umodne eller overmodne! Ha dem i en kjele sammen med vannet. Bruk minste mengde vann hvis bærene er svært saftige.
Kok langsomt opp, og la bærene stå og trekke videre til de er blitt helt bleke og blasse. Bærene bør helst ikke koke for mye i stykker, for da blir saften uklar.
Sil saften og hell den i en kjele. Kok opp og rør sukkeret i, litt om gangen, så det løser seg opp etter hvert. Kok geleen i 5-20 minutter. Rør ikke geleen under kokingen.
Ta geléprøven ved å øse litt av geleen på en kald asjett og la den stå kjølig noen minutter. Skyv sammen geleen med baksiden av en skje. Danner det seg rynker på geléen er den ferdigkokt.
Løft kjelen tilside og la geleen stå et par minutter uten lokk. Skum forsiktig av alt skum og den tynne hinnen som dekker overflaten med en hullsleiv.
Øs geléen i varme gelékopper eller små glass. Skru lokk på glassene med det samme.
Blir ikke geleen stiv? Les her:
Tips til gele.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9406)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Syltetøy/gele
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-27
Oppdatert dato:2003-04-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift