Sylteflesk inneholder
56 Kalorier,
7 g Karbo,
2 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Sylteflesk har ingen allergener
Sylteflesk er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
9520 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sylteflesk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 55.57 | 17.42 | Kcal |
Protein | 1.65 | 0.52 | gram |
Karbohydrat | 6.75 | 2.12 | gram |
Kostfiber | 5.27 | 1.65 | gram |
Fett | 1.27 | 0.40 | gram |
Mettet fett | 0.44 | 0.14 | gram |
Salt | 79.97 | 25.07 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.20 | Kr 2.26 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 31 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 48,58 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens hodet og legg det i vann 1 døgn. Legg hodet i kokekaret med bensiden ned. Fyll på kokende vann, med 1 ts salt pr. liter, til det står så vidt over hodet. Kok i 2 – 2 ½ time etter størrelsen på hodet. La kalvekjøttet koke med den siste timen.
Ta hodet opp i en langpanne. Skjær av svoren og løs kjøtt og flesk fra bena. Fjern årer og etler. Skjær kjøtt og flesk i strimler.
Vri syltekledet opp i varmt vann, og legg det i en form. Legg kjøtt og flesk lagvis med salt og krydder mellom. Brett kledet fast og jevnt rundt, sy med lange sting, og knyt for begge endene med bomullstråd. Legg sylten i den kokende kraften, og la det trekke i 15-20 minutter.
Legg sylten i press til neste dag. Smak på. Er den for lite salt så legg i syltelake 2-3 døgn.
Bland 1 liter vann med 150 g salt og rør til saltet er oppløst.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 14085)
Kategori:
Pålegg
Land:
Norge
Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-26
Oppdatert dato:2003-05-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift