Vask gresskaret. Bak det i ovn på 200°C i 20 minutter så det blir lettere å skjære i.
Del det i to og skrap ut kjernene.
Skjær gresskaret i skalker og skrell skalkene. Skjær fruktkjøttet i terninger og fjern skallet på ingefæren.
Kok opp eddik, sukker og ingefær og la gresskarterningene koke seg blanke og møre i laken.
Fyll gresskarterningene på glass eller i krukker.
Kok laken videre ca. 15 min. til den blir tyktflytende. Kok chilien med de siste minuttene.
Sil laken og hell den over gresskarterningene. Ha chilien i glasset. Avkjøl og sett på lokk.
Oppbevar syltet gresskar i kjøleskap.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 32618)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Syltetøy/gele Innlagt dato:2016-10-28
Oppdatert dato:2018-10-18