Fotograf:Knut Pettersen Temari sushi er runde sushi som ligner nigiri, men er formet runde. De er enkle å lage og er passende munnfuller. Vi serverte med wakame ved siden av, og soyasaus, syltet ingefær og wasabi for de som ønsker det. Sesamfrø på toppen. Jeg regner ikke ut næringsinnhold her, men henviser til feks nigiri.
Ingredienser
1 porsjon
Sushiris ferdig lagd
Tynne skiver av rå laks eller røket laks.
Wakame salat
Sesamfrø
Fremgangsmåte:
Wakamesalat er en salat av wakame sjøgress. Vi kjøpte ferdig, men man kan jo og lage slikt selv. En blanding av wakame og agurk er nydelig. For de som vil lage selv, kjøp tørket wakame. Legges i varmt vann for 5 minutter, sil av vann. Strimle i tynne strimler.
Rør sammen 3 ss riseddik, 3 ss soyasaus, 2 ss asiatisk sesamolje, 1 ts sukker, 1 ts raspet ingefær, 0,5 ts raspet hvitløk, litt koriander og en ss sesamfrø. Denne blandingen røres så sammen med wakamen før servering.
Lag en porsjon sushiris etter anvisning på pakken.
Kutt fisken i skiver og sett klar sesamfrø.
Bruk plastikk hansker, og ta en klatt ris i hånden som rulles rund. Sett forsiktig ned. Ta en bitteliten perle med wasabi og legg på toppen av risen. Kutt til en skive laks, som rulles rundt toppen. Dryss med sesamfrø.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Knut Pettersen
(Intern: 31719)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Sushi Land:
Japan Innlagt dato:2014-10-19
Oppdatert dato:2014-10-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.