Fotograf:
Rosemarie Rodriguez
Hjemme hos oss tar sushien snart over tacotronen på Fredager. Vi pleier å lage en sushitallerken med litt forskjellig, og med det fyllet vi har for hånden. Og denne gangen var det bla laks, avocado, agurk og rett og slett pølser i lange skiver i makirullene. Oppskriften viser maki, nigiri og inside/out maki. Obs på at vi skilte pølse og fisk i makirullene, ved å legge fisk bare på den ene halvdelen. Oppskriften inneholder
162 Kalorier,
13 g Karbo,
8 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Sesam, Spor-av-melk, Spor-av-sennep, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fredagssushi for 2 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4479 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fredagssushi for 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 162.04 | 811.01 | Kcal |
Protein | 7.67 | 38.39 | gram |
Karbohydrat | 13.08 | 65.47 | gram |
Kostfiber | 0.64 | 3.20 | gram |
Fett | 8.64 | 43.24 | gram |
Mettet fett | 1.77 | 8.86 | gram |
Salt | 0.73 | 3.68 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.57 | Kr 27.88 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 001 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 32,28 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Makiruller vanlige:
Kok ris etter beskrivelse på posen. Her er en beskrivelse av hvordan man gjør det:
Hvordan koke sushiris
Legg 1 ark med nori på en bambusmatte eller på en tørr fjøl. Dekk 2/3 av norien med ris. Skjær fisken i en bit som er så tykk som en blyant. Skjær agurken litt tynnere enn en blyant. Strø litt salt over agurken. Avokado og pølse skjæres og i strimler. Legg en stripe fisk, pølse, avokado og en bit agurk i midten av risen i full bredde.
Smør over en tynn, tynn stripe washibi. Rull norien sammen i en jevn bevegelse. Fuktigheten fra risen gjør den klebrig så den bør feste seg lett. Skjær makirullen i 8 skiver. For at kniven ikke skal klebe seg fast når du skjærer er det lurt å fukte den litt med en blanding av vann og riseddik.
Makiruller inside/out eller uramaki:
Dette er det samme som makiruller men her er risen på utsiden av noritangen. Fyll i midten som vanlig.
Vi bruker de samme ingrediensene.
1.Legg 1 plate noritang med den blanke side nedover på rullematten med den lange enden ut mot bordkanten. Fukt hendene og fordel ris i et jevnt lag utover hele tangplaten. Legg husholdningsfilm over risen og snu hele greia, så risen vender ned mot matten og med tangen oppover.
2. Skrell og skjær advocadoen og agurk i tynne skiver og fordel en passende mengde i en smal linje på den del av rullen, som er nærmest bordkanten. Fordel deretter lakse og pølsestrimler. Evt smør med litt wasabi.
3. Løft litt opp i den nærmeste ende av rullematten. Rull langsomt i en bevegelse vekk fra kroppen, så tangen omslutter fyllet. Rull videre med et jevnt, fast press og slipp matten og filmen ettersom rullen formes.
4. Hell sesamfrøene ut på en stor tallerken og rull sushien i dem, så risene dekkes av et tynt, jevnt lag.
5. Legg rullen over på et skjærebrett med sammenføyingen nedover. Skjæres i passende stykker
Nigiri:
Klargjør risen. Kutt små/tynne skiver av laksen. Form en drøy spiseskje ris til en fingerform med hendene. Smør hendene inn med en blanding av riseddik og vann, da blir det ikke så klissete. Legg et stykke fisk oppå, evt med litt wasabi under.
Servering og spising
Server alle bitene på ett fat. Hell soyasaus i en liten bolle. Ha evt i litt wasabi som du rører inn med pinnene eller en teskje. Løft sushien med pinnene eller hendene (eller gaffel). Dypp fiskesiden i soyablandingen og spis. Noen dypper rissiden i soya. Det er vanlig å spise en skive syltet ingefær mellom hver bit sushi for å rense smaksløkene.
Når vi bodde i østen for 2 vintre siden, hadde vi en favoritt sushirestaurant som vi spiste ofte på. Og når vi skulle reise hjem fikk vi faktisk en gave av de, ett flott sett med salt/pepper i japansk keramikk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Rosemarie Rodriguez
(Intern: 31844)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi
Innlagt dato:2015-10-10
Oppdatert dato:2015-10-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift