Fotograf:
Knut Pettersen
Sushi er blitt populært i de siste årene og en av favorittene hjemme. Det er flere typer og jeg har oppskrifter på de fleste, men de vanligste er maki og nigiri.
Vi lager sushi ofte og det er enkelt når man først får treningen.
Jeg har en sushiguide som dere finner her: Sushi guide
Ellers gir jeg dere her basic oppskriftene på makiruller(inside out typen), nigiri og sashimi(som ikke defineres som sushi, men som jeg mener hører med).
Disse 3 til sammen blir en sushikveld for 8-10 personer. Her lager man jo selvsagt bare 1 stor porsjon med ris. Oppskriften inneholder
157 Kalorier,
16 g Karbo,
9 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Bløtdyr, Egg, Fisk, Gluten, Selleri, Sesam, Skalldyr, Soya, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sushi er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6025 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sushi!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 157.33 | 391.65 | Kcal |
Protein | 8.61 | 21.43 | gram |
Karbohydrat | 16.38 | 40.78 | gram |
Kostfiber | 0.79 | 1.97 | gram |
Fett | 5.74 | 14.29 | gram |
Mettet fett | 1.02 | 2.54 | gram |
Alkohol | 0.59 % | | | |
Salt | 2.33 | 5.79 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.65 | Kr 31.49 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 489 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 41,64 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Maki ruller inside out::
1. Forbered sushi risen. Del risen opp i 6 porsjoner. Legg 1 plate noritang med den blanke side nedover på rullematten med den lange enden ut mot bordkanten. Fukt hendene og fordel 1 porsjon ris i et jevnt lag utover hele tangplaten. Legg husholdningsfilm over risen og vend deretter, så risen vender ned mot matten og med tangen oppover.
2. Skrell og skjær advocadoen i tynne skiver og fordel en passende mengde i en smal linje på den del av rullen, som er nærmest bordkanten. Fordel deretter 2 delte crabsticks, tynn laksestrimmel og en tynn skive skrellet agurk.
3. Løft litt opp i den nærmeste ende av rullematten. Rull langsomt i en bevegelse vekk fra kroppen, så tangen omslutter fyllet. Rull videre med et jevnt, fast press og slipp matten og filmen ettersom rullen formes.
4. Hell sesamfrøene ut på en stor tallerken og rull sushien i dem, så risene dekkes av et tynt, jevnt lag.
5. Legg rullen over på et skjærebrett med sammenføyingen nedover. Skjær den i 4 like store stykker med en våt, skarp kniv. Gjenta med resten av ingrediensene. Server med soya, syltet ingefær og wasabi.
Nigiri med laks:
Kok risen etter anvisning på pakken eller følg fremgangsmåte som beskrevet her.
Rør sukker og salt i riseddiken til alt er oppløst. Ha eddiken over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, juster derfor mengden gradvis.
Skjær laksen i 2-3 millimeter tynne skiver slik at de passer på risballen.
Når du skal lage risballene starter du med å fukte hendene med vann så risen ikke kleber på fingrene.
Ta en porsjon med sushiris. Bruk gjerne en spiseskje så får du like store risballer hver gang.
Form risen til en oval ball.
Legg litt wasabi på den tynne fiskeskiven og legg så risballen over fiskeskiven. Snu biten slik at fisken ligger over risen.
Form biten ved å presse langs sidene og på toppen slik at risen og fisken fester seg til hverandre.
Legg nigiribitene pent på et fat og server med soyasaus, wasabi, og ingefær.
Sashimi
Her kan du velge om du vil lage en soyasaus med sesam og lime eller en sashimidressing. Du kan også bruke soyasaus hvis du ønsker det.
Soyasaus med sesam og lime
Press saften av lime i soyasausen og rør inn sesamolje.
Sashimidressing
Finhakk løk, sylteagurk, stangselleri, og kapers.
Bland dette sammen med de øvrige ingrediensene, og la det stå å trekke litt i kjøleskapet. Mirin er en risvin med lavt alkoholinnhold som fås kjøpt i asiatiske forretninger.
Sashimi
Skjær sjømaten i tynne skiver og anrett pent på et fat sammen.
Server med soyasaus med sesam og lime eller sashimidressing, og gjerne tynne strimler av rettich og gulrot.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Knut Pettersen
(Intern: 32101)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi
Innlagt dato:2015-08-04
Oppdatert dato:2015-08-04
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift