Fotograf:
Rosemarie Rodriguez
I vår streben etter nye sushi retter, har vi denne gangen lagd makiruller med stekt laks. Disse ble mye mer mettende enn vanlige og vi lagde de litt store. Men ellers serverte vi med soyasaus, syltet ingefær og wasabi. Oppskriften inneholder
160 Kalorier,
18 g Karbo,
6 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Spor-av-sennep, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Makiruller med kokt laks er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4326 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Makiruller med kokt laks med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 159.91 | 413.37 | 41.34 | Kcal |
Protein | 5.77 | 14.92 | 1.49 | gram |
Karbohydrat | 17.79 | 45.99 | 4.60 | gram |
Kostfiber | 0.66 | 1.71 | 0.17 | gram |
Fett | 7.15 | 18.48 | 1.85 | gram |
Mettet fett | 1.29 | 3.33 | 0.33 | gram |
Salt | 0.29 | 0.75 | 0.08 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.58 | Kr 19.59 | Kr 1.96 | .- |
Hele oppskriften veier | 517 totalt | 259 pr porsj | 26 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 44,5 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 20
ruller
Kok sushiris etter anvisning på posen, eller følg denne anvisningen her: Koking av sushiris.
Stek og laksefiletene i en panne til de er gyldenbrune på begge sider.
Legg 1 plate noritang på rullematten med den blanke siden ned. Fukt fingrene, og fordel halvparten av risen på tangplaten, så halvdelen av platen er dekket.
Smør litt wasabi i en stripe bortover risen. Skjær laksen i staver, og legg dem ovenpå wasabien sammen med strimler av avokado
.
Rull makirullen stramt sammen, og la den hvile i minst 10 min. i kjøleskapet.
Skjær den i 8-10 skiver. Server med soya, ekstra wasabi og syltet ingefær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Rosemarie Rodriguez
(Intern: 31981)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi
Innlagt dato:2015-04-05
Oppdatert dato:2015-04-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift