Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatconcassè



Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatconcassè oppskrift.
Fotograf: Alf Börjesson
Fres tørrfisken sammen med hvitløk og damp den i hvitvin. Server med hjemmelaget aïoli, og concasse av tomater. En spennende smårett til festen.

Oppskriften inneholder 161 Kalorier, 4 g Karbo, 14 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatconcassè er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere: 5623 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
300grtørrfisk, utvannet og renset
2stkløk
3feddhvitløk
2ssolivenolje
4dlhvitløk
8stktomat
salt og pepper
sukker
baguette

Aîoli

4feddhvitløk
2dlmajones
0,5stksitron
salt og pepper




Næringsdeklarasjon for Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatconcassè!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier160.68751.78Kcal
Protein14.2066.44gram
Karbohydrat4.3520.35gram
Kostfiber1.486.92gram
Fett9.2843.42gram
Mettet fett0.743.46gram
Salt0.080.38gram
Pris på oppskriftenKr 9.40Kr 43.98Kroner
Hele oppskriften veier1 872 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo10,82 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Start med aïolien, som er en fransk hvitløkmajones.
Smak majones til med hvitløk, sitronsaft, salt og pepper. Sett den i kjøleskap til den skal brukes.
Skjær tørrfisken i strimler eller terninger. Fres den i olje sammen med løk og hvitløk.
Hell på vin og la den koke helt inn. Smak til med salt og pepper. Flå tomatene, del dem og skjær ut kjernene.
Skjær tomatkjøttet i små terninger.
Fres dem i litt olje og smak til med salt, pepper og en anelse sukker. Dette kalles ”concassé”.
Rist baguetteskivene lett i stekepanne på middels varme.
Fordel fisken på skivene, legg på tomatconcassé med aïoli på toppen. Pynt eventuelt med grønt.
Hvitvin er godt drikke til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 28817)
Tilberedningstid: 45 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-17
Oppdatert dato:2013-04-17


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Paprika fylt med tørrfisk, Peperoni ripieni di stoccafisso.Paprika fylt med tørrfisk, Peperoni ripieni d.
Denne retten har 169,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatconcassè.Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatc.
Denne retten har 160,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.