Fotograf:
Alf Börjesson
Fres tørrfisken sammen med hvitløk og damp den i hvitvin. Server med hjemmelaget aïoli, og concasse av tomater. En spennende smårett til festen. Oppskriften inneholder
161 Kalorier,
4 g Karbo,
14 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatconcassè er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
5623 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Tørrfisk dampet i hvitvin med aioli og tomatconcassè!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 160.68 | 751.78 | Kcal |
Protein | 14.20 | 66.44 | gram |
Karbohydrat | 4.35 | 20.35 | gram |
Kostfiber | 1.48 | 6.92 | gram |
Fett | 9.28 | 43.42 | gram |
Mettet fett | 0.74 | 3.46 | gram |
Salt | 0.08 | 0.38 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.40 | Kr 43.98 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 872 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,82 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Start med aïolien, som er en fransk hvitløkmajones.
Smak majones til med hvitløk, sitronsaft, salt og pepper.
Sett den i kjøleskap til den skal brukes.
Skjær tørrfisken i strimler eller terninger.
Fres den i olje sammen med løk og hvitløk.
Hell på vin og la den koke helt inn. Smak til med salt og pepper.
Flå tomatene, del dem og skjær ut kjernene.
Skjær tomatkjøttet i små terninger.
Fres dem i litt olje og smak til med salt, pepper og en anelse sukker.
Dette kalles ”concassé”.
Rist baguetteskivene lett i stekepanne på middels varme.
Fordel fisken på skivene, legg på tomatconcassé med aïoli på toppen.
Pynt eventuelt med grønt.
Hvitvin er godt drikke til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 28817)
Tilberedningstid:
45 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-17
Oppdatert dato:2013-04-17
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift