Turkish Delight inneholder
396 Kalorier,
82 g Karbo,
5 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Turkish Delight har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Turkish Delight er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,6 poeng fra 8 lesere
Lesere:
15098 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Turkish Delight!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 396.02 | 2 851.34 | Kcal |
Protein | 5.36 | 38.59 | gram |
Karbohydrat | 82.21 | 591.91 | gram |
Kostfiber | 0.91 | 6.55 | gram |
Fett | 4.88 | 35.14 | gram |
Mettet fett | 1.18 | 8.50 | gram |
Salt | 0.13 | 0.90 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.97 | Kr 35.78 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 720 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 83,03 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland sukker og 3 dl vann i en kjele. Tilsett sitronsaft. Varm opp langsomt til sukkeret har oppløst seg. Gi det deretter et raskt oppkok.
Kok til temperaturen når 125 C på et sukkertermometer, eller til en dråpe sukkerlake som slippes opp i kaldt vann, blir til en hard kule. Ta laken av varmen. Den må ikke karamelliseres.
Sett kjelen i en bolle isvann og la den kjøles ned i 10 minutter.
Løs opp gelatinen i 1 ¼ dl varmt vann. Rør gelatin, vaniljeessens og rosenvann inn i sukkerlaken.
Smør en 15 cm bakeform lett med smør. Hell i halvparten av sukkerlaken, strø deretter nøttene på. Dekk med resten av laken og la den stå og kjølne. Når den har nådd romtemperatur, settes den i kjøleskapet i 24 timer.
Skjær den nå faste sukkerblandingen i firkantede biter. Sikt sammen melisen og maisennaen og trill bitene i den. La bitene ligge til tørk på et brett i 24 timer. Oppbevares i lufttett boks.
Dette søte godteriet var i hundrevis av år til stor glede for haremskvinnene. Server det gjerne sammen med kardemommekaffe.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6531)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Snacks
Land:
Tyrkia
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-12
Oppdatert dato:2003-04-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift