Tusenårssalat



Tusenårssalat oppskrift.
Fotograf: Melk.no
En oppskrift som ble laget i forbindelse med årtusenskiftet, som selvfølgelig også passer utmerket til hverdags.

Oppskriften inneholder 122 Kalorier, 8 g Karbo, 2 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Nøtter, Sennep, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Tusenårssalat er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4668 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stksalathoder av ulike slag (frisee,ekeblad, lollo, lollo rosso, ruccola osv.)
Ca 60grhasselnøttkjerner, ristet i tørr stekepanne
Ca 9stk liteasparges, lettkokte
Ca 14stksukkererter, lettkokte
1begerSnøfrisk-ost naturell, lett temperert

Vinaigrette:

2sssennep
0,5dleddik
0,5dlolje, gjerne raspolje
Salt og pepper

Hjertepoteter

4stk storpoteter
2sspersille, finhakket
2ssgressløk, finhakket
Salt og pepper
50grmeierismør




Næringsdeklarasjon for Tusenårssalat!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier122.15557.75Kcal
Protein2.4010.96gram
Karbohydrat7.8535.84gram
Kostfiber1.747.95gram
Fett8.6339.41gram
Mettet fett2.8412.97gram
Salt0.160.72gram
Pris på oppskriftenKr 5.83Kr 26.62Kroner
Hele oppskriften veier1 826 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo25,7 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Bland sammen ingrediensene til dressingen og sett den kaldt. Del opp salaten, riv bladene og vask dem godt i iskaldt vann. Rist vannet godt av og anrett salaten på fire store tallerkner. Fordel nøtter, asparges (gjerne delt i biter) og sukkererter over. Stenk over dressingen og kvern over pepper og salt til slutt. La gjerne osten få et raskt opphold i mikrobølgeovnen slik at den blir lett temperert, eller la den stå fremme på kjøkkenbenken et par timer før servering. Snøfrisk kan også legges i topper på teflonark eller form i stekeovenen ved 225 grader C ca. 3 minutter. Da blir den helt lekker. Fordel osten på salatene. Legg på hjertepoteter ( se oppskriften ned i salaten, eller server dem ved siden av.

Hjertepoteter
(fra vaffeljern)

Skrell potetene og riv dem ganske fint på råkostjern. Ha potetraspet i bolle og tilsett persille og gressløk. Bland alt godt sammen. Smak til med salt og pepper og rør inn smeltet meierismør. Varm vaffeljernet og stek potetene som andre vafler. De trenger 8-10 minutter i vaffeljernet. Skjær ut "hjertene" og legg dem i salaten like før servering og så nystekte som mulig.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 16464)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-25
Oppdatert dato:2013-12-25


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Asiatisk rekesalat.Asiatisk rekesalat.
Denne retten har 51,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nepe carpaccio.Nepe carpaccio.
Denne retten har 290,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Salat som forrett.Salat som forrett.
Denne retten har 171,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tusenårssalat.Tusenårssalat.
Denne retten har 122,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.