Nepe carpaccio



Nepe carpaccio oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Mainepe er en av de første norske grønnsakene som kommer i butikkene på forsommeren. Kritthvite, milde og med en fin konsistens er de populære både som snacks og i salater. Her har vi skåret nepene i løvtynne skiver og lar dem spille førstefiolin i en salat med en aromatisk dressing og ristede sesamfrø.

Oppskriften inneholder 290 Kalorier, 16 g Karbo, 2 g Protein og 24 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Sesam, Soya, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Nepe carpaccio er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 1899 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 2 porsjoner
2stkmainepe
2kvist(er)frisk koriander
1ssristede sesamfrø

Dressing

2sslys soyasaus
2ssrisvineddik
2sssukker
4sssolsikkeolje
2tssesamolje
1tsrosépepper




Kalorier og næringsinnhold i Nepe carpaccio med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier290.26325.09Kcal
Protein1.671.87gram
Karbohydrat16.3318.29gram
Kostfiber1.581.77gram
Fett23.9026.77gram
Mettet fett2.713.04gram
Salt1.982.22gram
Pris på oppskriftenKr 10.45Kr 11.70Kr .-
Hele oppskriften veier224 totalt112 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo22,5 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skrell nepene og skjær dem i så tynne skiver som mulig med mandolin eller en skarp kniv.
Legg skivene i isvann til servering.
Bland sammen soyasaus, risvineddik, sukker, olje, sesamolje og grovknust rosépepper. Smak til med salt og pepper.
Ta nepeskivene ut av isvannet og tørk dem godt med papir. Legg dem i et overlappende mønster på en tallerken. Begynn ytterst, og legg skivene innover mot midten.
Drypp over dressingen og dryss over litt ristede sesamfrø. Pynt med litt frisk koriander.
Server med en gang.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 35745)
Tilberedningstid: 10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Forrett
Innlagt dato:2021-07-18
Oppdatert dato:2021-07-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tusenårssalat.Tusenårssalat.
Denne retten har 122,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nepe carpaccio.Nepe carpaccio.
Denne retten har 290,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk rekesalat.Asiatisk rekesalat.
Denne retten har 51,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Salat som forrett.Salat som forrett.
Denne retten har 171,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.