Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Vaniljesaus (Crème Anglaise) oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Vaniljesaus (Crème Anglaise)



Vaniljesaus (Crème Anglaise) oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Crème Anglaise er det franske navnet på vaniljesaus. Denne klassiske sausen må ikke forveksles med den man kan kjøpe ferdig. En liten smaksprøve, og man forstår at dette er et fornemt følge til både mørke sjokoladedesserter og bærpaier.

Oppskriften inneholder 157 Kalorier, 20 g Karbo, 5 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Vaniljesaus (Crème Anglaise) er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
6stkeggeplomme
120grsukker
5dlhelmelk
1stang(stenger)vaniljestang




Næringsdeklarasjon for Vaniljesaus (Crème Anglaise)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier156.78285.69Kcal
Protein4.708.56gram
Karbohydrat19.6035.72gram
Kostfiber0.000.00gram
Fett6.6212.06gram
Mettet fett2.795.08gram
Salt0.100.17gram
Pris på oppskriftenKr 2.84Kr 5.18Kroner
Hele oppskriften veier729 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ha eggeplommene i en bolle, og pisk dem sammen med ca en tredjedel av sukkeret til eggedosis. Ha melken i en tykkbunnet kjele og strø resten av sukkeret jevnt over melken.
Da legger sukkeret seg som en hinne i bunnen av kjelen. Splitt vaniljestangen på langs og skrap frøene ut av vaniljestangen og tilsett både frø og stang i melken.
Kok opp melken uten å røre i kjelen (sukkerhinnen forhindrer melken i å brenne seg fast).
Hell den kokende melkeblandingen over eggedosisen under konstant pisking. Hell alt tilbake i kjelen og varm blandingen forsiktig opp over lav varme og under konstant omrøring. Sausen skal holde en temperatur på ca 80 grader.
Den skal være så tykk at den dekker baksiden av en tresleiv. Ta opp vaniljestangen og avkjøl sausen. Rør av og til, slik at det ikke danner seg snerk, eller dekk eventuelt til med plastfolie.
Sausen kan serveres både lun og avkjølt. Sausen er holdbar i ca to dager i kjøleskap.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 26978)
Tilberedningstid: 20 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-04-27
Oppdatert dato:2010-04-27
Lesere: 2164 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sabayonne (Zabaglione).Sabayonne (Zabaglione).
Denne retten har 244,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vaniljesaus (Crème Anglaise).Vaniljesaus (Crème Anglaise).
Denne retten har 156,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.