Hollandaise 2



Hollandaise 2 oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Hollandaise passer perfekt til posjert egg, fisk og skalldyr og dampede grønnsaker som asparges eller brokkoli. Sausen har en deilig luftig konsistens som smelter på tungen.

Oppskriften inneholder 328 Kalorier, 1 g Karbo, 2 g Protein og 35 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hollandaise 2 er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3046 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2dlvann
30grhakket løk
1sseddik, 7 %
0,5stklaurbærblad
0,5tssalt
0,5tsknust hel pepper
200grklarnet smør eller margarin
2stkeggeplomme
1sssitronsaft




Næringsdeklarasjon for Hollandaise 2!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier328.41405.59Kcal
Protein1.712.11gram
Karbohydrat0.821.01gram
Kostfiber0.250.31gram
Fett35.3143.61gram
Mettet fett21.6626.75gram
Salt1.161.43gram
Pris på oppskriftenKr 3.25Kr 4.01Kroner
Hele oppskriften veier494 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo0,99 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Ha vann, løk, eddik, laurbærblad, salt og pepper i en liten kjele. Kok inn til halv mengde, sil av.
Ha eggeplommene i en bolle og pisk dem sammen. Spe med væsken og pisk godt hele tiden. Sett bollen i vannbad, ca 80-90°C, og pisk kraftig til det blir luftig og tykt, nesten som eggedosis. Piskingen skal bidra til å få inn luft, samtidig som varmen fra vannbadet får massen til å tykne. NB! Det er viktig å være forsiktig så det ikke blir for varmt, ellers kan sausen skille seg.

Ta bollen ut av vannbadet, sett den på benken og spe sakte med klarnet smør under kraftig pisking Smak til med salt og sitronsaft.

Sausen bør lages rett før servering.

Klarnet smør:
Smelt smør/margarin i en liten kjele og sett det til avkjøling, slik at "avfallet" legger seg på bunn.
Bruk en liten øse når du sper sausen, ikke bruk bunnavfallet. Hell eventuelt forsiktig det klarnete smøret over i en annen bolle før du starter med å spe sausen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20749)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-11-05
Oppdatert dato:2005-11-05


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hollandaise 2.Hollandaise 2.
Denne retten har 328,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 35,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Remulade 2.Remulade 2.
Denne retten har 447,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 47,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Remuladesaus 2.Remuladesaus 2.
Denne retten har 428,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 45,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vaniljesaus (Crème Anglaise).Vaniljesaus (Crème Anglaise).
Denne retten har 156,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sabayonne (Zabaglione).Sabayonne (Zabaglione).
Denne retten har 244,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.