Wienerkringle fra Gloppen inneholder
309 Kalorier,
38 g Karbo,
7 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Wienerkringle fra Gloppen har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Wienerkringle fra Gloppen er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere:
7557 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Wienerkringle fra Gloppen!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 308.75 | 3 589.22 | Kcal |
Protein | 6.55 | 76.14 | gram |
Karbohydrat | 38.07 | 442.56 | gram |
Kostfiber | 2.81 | 32.67 | gram |
Fett | 13.85 | 161.01 | gram |
Mettet fett | 2.83 | 32.90 | gram |
Salt | 0.23 | 2.71 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.43 | Kr 28.25 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 163 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 49,32 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sikt det tørre, smuldre i 50 g margarin og ha i den kalde melken med utrørt gjær. Elt deigen lett sammen, men arbeid den ikke for mye. Kjevle ut en firkantet leiv, gni resten av margarinen så den blir myk, legg det midt på leiven og brett leiven over smøret som en serviett. Bank leiven med et kjevle først og kjevle ut til firkant igjen. Gjenta dette 3-4 ganger. La deigen hvile i 30 minutter.
Kjevle ut til ½ cm tykk leiv. Dryss på kanel- og sukkerblandingen og ha på rosiner. Form til stenger, figurer eller kringle. Legg på kald plate. La den stå lunt til heving 1 time, eller la den stå kald til neste morgen før den heves ferdig.
Lag en grop midt i bakverket til eggekremen og stek ca 15 minutter. Server med melisglasur med romessens.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13331)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kringle
Land:
Norge
Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift