Oppskrifter med duer.


Hvit due. Fotograf: Knut Pettersen

Fakta om duer.

Skogsduer er har vært mye brukt som mat opp gjennom årene.
Men det finns både ville og tamme.
Duer er også en delikatesse i andre land og er velkjent i det franske kjøkken. Duer kan også tilberedes tilnærmet som ryper. Duer har mørkt kjøtt og viltsmak. Unge duer er best.

Duer trenger ikke å henge men det gjør ikke noe.
En ringdue veier bare 400 g og bare ca 100-150 g kjøtt kan brukes. Det sier seg selv at det trengs ganske mange til en middag. Det går gjerne en due pr person.

Bruksområde.

Stekt, grillet, sautert
Duer stekes i ovn eller gryte, brukes i feks gryteretter osv.



De mest populære oppskriftene

Verdier pr 100 gr
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)
Fylte duer5.2135.43.6118.5
Stekt due4.8144.61.4811.9
Duebryst med skogsopp4.7137.97.49.47.4
Skogdue i kantarell frikassé4.5101.74.87.45.3
Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan4.3125.43.78.87.6
Duebryst med kummin4176.94.318.69.4
Duebryst i fløte og rødvin4134.8210.98.6
Due i soppsaus2.3168.42.711.911.9
Kokte duer med spinat282.11.87.74.6
Duer med oliven (Pichones con aceitunas)2164.70.912.611.9
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)






Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.