Oppskrifter med duer.




Hvit due. Fotograf: Knut Pettersen

Fakta om duer.

Skogsduer er har vært mye brukt som mat opp gjennom årene.
Men det finns både ville og tamme.
Duer er også en delikatesse i andre land og er velkjent i det franske kjøkken. Duer kan også tilberedes tilnærmet som ryper. Duer har mørkt kjøtt og viltsmak. Unge duer er best.

Duer trenger ikke å henge men det gjør ikke noe.
En ringdue veier bare 400 g og bare ca 100-150 g kjøtt kan brukes. Det sier seg selv at det trengs ganske mange til en middag. Det går gjerne en due pr person.

Bruksområde.

Stekt, grillet, sautert
Duer stekes i ovn eller gryte, brukes i feks gryteretter osv.



De mest populære oppskriftene

Verdier pr 100 gr
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)
Fylte duer5.2135.73.6118.5
Duebryst med skogsopp4.71387.49.37.4
Skogdue i kantarell frikassé4.5102.14.87.45.3
Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan4.3126.43.78.87.6
Stekt due4.2142.21.4811.6
Duebryst med kummin41774.318.69.4
Duebryst i fløte og rødvin4134210.98.6
Due i soppsaus2.3168.12.711.911.9
Kokte duer med spinat282.21.87.74.6
Duer med oliven (Pichones con aceitunas)2164.60.912.611.9
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.