Skogdue i kantarell frikassé inneholder
102 Kalorier,
5 g Karbo,
7 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Skogdue i kantarell frikassé har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skogdue i kantarell frikassé er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
9034 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Skogdue i kantarell frikassé!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 102.09 | 774.37 | Kcal |
Protein | 7.44 | 56.43 | gram |
Karbohydrat | 4.81 | 36.48 | gram |
Kostfiber | 1.53 | 11.61 | gram |
Fett | 5.31 | 40.28 | gram |
Mettet fett | 2.39 | 18.13 | gram |
Alkohol | 0.32 % | | | |
Salt | 0.14 | 1.06 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.06 | Kr 83.89 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 034 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 18,84 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Frikassé:
Kantarellerne svitses i smør sammen med de finhakkede sjalotteløk. Tilsettes hvitvin, olivenolje og kokes gjennom. Tilsettes hakket persille og smør. Smakes til med sitronsaft, salt og pepper.
Kompott:
Halve plommer mørnes i smør. Smakes til med Slivovitz, samt finhakket sitronmelisse.
Skogdue:
Duene renses og gjøres klare. Duene stekes i ovnen ved 250 grader C til de er gjennomstekte. Hviler heretter 10 minutter innen de anrettes.
Garnityr.
Poteter, selleri, gulrot og kålrabi skrelles og deles i passende størrelser. Kokes halvmøre og stekes heretter ferdige og gyldenbrune i klaret smør.
Anretning:
Duerne anrettes oppå plommekompotten, med frikasséen rundt om de stekte rotfrukter. Pyntes med brønnkarse.
Red anm
Det er kommet reaksjoner på bruk av skogdue. Dette er en fugleart som er definert som sårbar i Norge. Oppskriften er hentet fra danmark. Det anbefales å bruke andre duearter
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 15612)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Danmark
Innlagt dato:2003-09-18
Oppdatert dato:2003-09-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.