Skogdue i kantarell frikassé





Skogdue i kantarell frikassé inneholder 102 Kalorier, 5 g Karbo, 7 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Skogdue i kantarell frikassé har beregnet å ha følgende allergener Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Skogdue i kantarell frikassé er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
4stkskogduer

Frikassé:

200grfriske kantareller
Ca 3,5stksjalottløk
50grsmør
1glasshvitvin, tørr
litt olivenolje
2stang(stenger)persille
0,5stksitron, saften av
1dashsalt
1dashpepper

Kompott:

10stkplommer
Ca 4,5kvist(er)sitronmelisse
50grsmør
1Lite glassSlivovitz

Garniture:

2stk storbakepoteter
2stkgulrøtter
0,25stksellerirot
0,25stkkålrabi
brønnkarse


Annonse



Næringsdeklarasjon for Skogdue i kantarell frikassé!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier101.66771.10Kcal
Protein7.4256.28gram
Karbohydrat4.8136.48gram
Kostfiber1.4010.62gram
Fett5.3040.20gram
Mettet fett2.4218.36gram
Alkohol0.32 %
Salt0.151.10gram
Pris på oppskriftenKr 11.06Kr 83.89Kroner
Hele oppskriften veier3 034 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Frikassé:
Kantarellerne svitses i smør sammen med de finhakkede sjalotteløk. Tilsettes hvitvin, olivenolje og kokes gjennom. Tilsettes hakket persille og smør. Smakes til med sitronsaft, salt og pepper.

Kompott:
Halve plommer mørnes i smør. Smakes til med Slivovitz, samt finhakket sitronmelisse.

Skogdue:
Duene renses og gjøres klare. Duene stekes i ovnen ved 250 grader C til de er gjennomstekte. Hviler heretter 10 minutter innen de anrettes.

Garnityr.
Poteter, selleri, gulrot og kålrabi skrelles og deles i passende størrelser. Kokes halvmøre og stekes heretter ferdige og gyldenbrune i klaret smør.

Anretning:
Duerne anrettes oppå plommekompotten, med frikasséen rundt om de stekte rotfrukter. Pyntes med brønnkarse.

Red anm
Det er kommet reaksjoner på bruk av skogdue. Dette er en fugleart som er definert som sårbar i Norge. Oppskriften er hentet fra danmark. Det anbefales å bruke andre duearter

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 15612)
Kategori: Ovnsrett
Land: Danmark
Innlagt dato:2003-09-18
Oppdatert dato:2003-09-18
Lesere: 6598 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.