De beste rabarbrakakene



Oppdatertdato: 2019-05-21 Tema: Dessertpai Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: matprat.no


Akkurat nå er det tid for rabarbra, iallefall her i sør. Og hva er vel ikke som rabarbra som grøt eller suppe til dessert, eller en varm rabarbrapai en kjølig kveld, eller en myk kake med masse rabarbra inni. Jeg tok utgangspunkt med rabarbra til kake og pai, og satte sammen dette lille utvalget med fristende kaker.
Velbekomme og kos dere.

Rabarbrakake med marengs

Dette er en dansk oppskrift som er veldig populær. Den er melkefri. Gir ca 10-12 stk.

100 gr margarin melkefri
100 gr sukker
85 gr marsipan
3 stk eggeplommer
200 gr mel
1 ss bakepulver
2 dl vann
400 gr rabarbra
3 stk eggehviter
200 gr sukker

Margarin og sukker røres mykt. Rør i marsipanen. Tilsett eggeplommene en og en. Rør så i mel og bakepulver skiftebis med vannet. Ha deigen i en smurt springform og stek i ca 20 minutter ved 200 grader.
Skyll rabarbra og kapp i stykker på 1 cm. Pisk eggehvitene stive og pisk inn sukkeret til en seig masse. Fordel rabarbra utover bunnen, og ha marengsmassen over som lokk. Stek igjen i 20 minutter ved 180 grader.

Rabarbrakake

Denne er enkel og rett frem. Man kan gjøre det samme med epler.

100 gr smør
3 dl sukker
1 stk egg
1 dl fløtemelk
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Ca 3,5 stang(stenger) rabarbra

Rør sukkeret og smør hvitt. Tilsett egget, deretter fløtemelken og til slutt hvetemelet tilsatt bakepulver. Hell deigen i smurt strødd form.
Rens rabarbraen og skjær den i ca 2 cm lange biter. Stikk dem ned i deigen.
Stek kaken nederst i ovnen ved 175 C i 50 minutter.
Server kaken med krem eller vaniljesaus.

Rabarbrapai med smuldredeig

Denne er fra Per i Danmark. Veldig populær blant mange. Gir ca 8 stykker

2 dl hvetemel
125 gr smør
1 ss sukker

Fyll:
500 gr rabarbra
3 dl sukker
2 ss Potetmel

Smuldre hvetemel og smør, bland sukker i. Skyld rabarbraene og skjær dem i stykker à 2 cm. Bland sukker med potetmel. Legg rabarbraene i et smurt ovnfast fat. Dryss sukker med potetmel over rabarbraene. Rist fatet så sukker og potetmel fordeles mellom rabarbrastykkene. Fordel smuldredeigen over rabarbraene. Sett fatet i en forvarmet ovn ved 225° i ca 25 min.
Serveres lunken med krem eller vaniljeis til.

Tips:
Stikkelsbær, matepler og andre syrlige frukter, kan erstatte rabarbraene i denne oppskrift..

Fiolkake med rabarbra


Prøv også Fiolkake med rabarbra.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 23.05.2012
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

Sukkerbrød:
5 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Rabarbrakompott:
450 g rabarbra
50 g jordbær
2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Lemoncurd:
2 stk sitron
2 dl sukker
2 stk egg
100 g smør

½ dl eplemost

Pynt:
Glasur:
3 stk eggehvite
1 pk melis
1 ts sitronsaft


fiol eller annen spiselig blomst


Pynt kaken med spiselige blomster - en nytelse for øye og gane!


Fremgangsmåte

1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell blanding sikk sakk i en smurt, bakepapirkledd form 24 cm. Stek på 160 °C i ca. 45 minutter
2. Rens rabarbra og del den i 2 cm biter. Ha frukten i en kjele og la det småkoke et par minutter. Del jordbær i to eller fire og ha dem i rabarbraen. Ta kjelen til side og avkjøl.
3. Press ut saft av sitron. Piske egg og sukker i en kjele ca. 1 minutt og bland inn sitronsaft. Varm opp på svak varme og rør til kremen tykner. Ta av kjelen når den første boblen vises. Skjær smør i terninger og tilsett krem. Avkjøl.
4. Stivpisk eggehviter, og tilsett melis og sitronsaft. Pisk videre til melisen har løst seg opp og iceingen er stiv, som til marengs. Iceingen må brukes straks ellers blir den for stiv, og da blir det vanskelig å dekke kaken.
5. Del sukkerbrødet i tre lag. Dynk hvert lag med eplemost. Fordel halvparten av rabarbrakompotten på det nederste laget og legg på halvparten av kremen. Gjør det samme med lag to.
6. Legg på den siste delen av sukkerbrødet og bre over et lag lemoncurd. Dekk kaken med glasur og pynt med fioler eller andre spiselige blomster.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 258,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,05.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Rabarbrakake med ostekrem


Prøv også Rabarbrakake med ostekrem.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.08.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

500 g rabarbra
3 stk egg
2 ½ dl sukker
175 g smør
2 ½ dl hvetemel
½ ts bakepulver

Ostekrem
: 3 dl vaniljekesam
200 g kremost naturel
l 2 ½ dl melis
2 ts vaniljesukker


Det finnes mange rabarbrarøtter rundt om i norske hager, men hva de kan benyttes til har gått litt i glemmeboka. Her gir vi deg en oppskrift på en saftig og enkel rabarbrakake.


Fremgangsmåte

Rabarbraen vaskes, og renses hvis den ytre delen er grov. Kuttes i staver på 3 - 4 cm.
Piske egg og sukker til eggedosis.
Tilsett smeltet avkjølt smør og sikt i hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Røren helles over i en 26 cm form eller rektangulær form. Stikk stavene med rabarbra ned i røren og fordel de jevnt utover. Stek kaken midt i ovnen på 175 ºC i ca. 40 minutter

Ostekremen:
Visp alle ingrediensene til en luftig krem.

Server kaken lun med ostekremen som tilbehør eller avkjøl kaken og smør ostekremen på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 244,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,82.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Hvit prinsessedrøm med rabarbra


Prøv også Hvit prinsessedrøm med rabarbra.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 07.01.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

Kakebunn
4 egg
2 dl sukker
1 dl hvetemel
0,75 dl potetmel
1,5 ts bakepulver

Kakefyll
250 g rabarbra delt i små biter (ca. 5 dl)
1,5 dl sukker
0,5 dl vann
2 ts Dr. Oetker Gelatinpulver
1 dl matyoghurt
2 dl kremfløte

Garnering og dekorasjon
3 dl kremfløte
2 ts Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
250 g Dr. Oetker Hvit Dekorasjonsfondant
Dr. Oetker Myke Sølvperler



Fremgangsmåte

Kakebunn:
Sett ovnen på 175 grader. Visp egg og sukker luftig. Bland mel og bakepulver og vend forsiktig inn i deigen. Hell over i en smurt og melet springform og stek i ca. 40 minutter nederst i ovnen. Avkjøl kaken.

Kakefyll:
Bland gelatinpulver og vann i en skål. Kok opp sukker og rabarbra i en kasserolle, og la dette koke i ca. 5 minutter til rabarbraen begynner å bli myk. Tilsett det oppbløtte gelatinpulveret og rør om. Avkjøl blandingen.

Visp all fløten. Tilsett vaniljesukker mot slutten av vispingen. Sett vekk drøyt halvparten av kremen til garnering. Vend i resten av kremen i rabarbrakompotten sammen med matyoghurten. Sett blandingen i kjøleskapet en stund for at den skal stivne.

Del kakebunnen i tre bunner. Bred rabarbramoussen ut på to av bunnene, og legg dem oppå hverandre. Legg det siste lokket på toppen.

Garnering:
Kjevle ut fondanten til et lokk, det er enklest å ha fondanten mellom plastfolie når man kjevler. Ha resten av kremen over kaken, og dekk med fondanten. Dekorer med sølvperlor etter fantasi og lyst.

La kaken stå kaldt i minst 4 timer før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 273,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Rabarbrapai med eggekrem.

Rabarbrapai med eggekrem


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 24.05.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

Paideig:
150 g smør
350 g hvetemel
50 g sukker
3 eggeplommer
3-4 ss kaldt vann

Fyll:
1 kg rabarbra
3 dl sukker
2 ss potetmel

Eggekrem:
1 vaniljestang eller 1/2-1 ts vaniljesukker
4 dl melk
6 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 ss maisenna



Fremgangsmåte

Smuldre sammen smør, mel og sukker. Elt inn én og én eggeplomme, og spe med vann til fin konsistens. Sett paideigen kaldt i 1/2 time.

Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Skjær vekk overflødig deig. Skrell rabarbraen, skjær den i 2-3 cm lange biter og fordel dem i formen samen med sukker og potetmel. Kjevle ut resten av paideigen og skjær lange strimler med en bakkelsspore. Legg strimlene som et gitter over paien. Pensle gitteret med sammenvispet egg og stek paien ved 200 °C i ca. 30-40 minutter. Server paien lun med eggekrem ved siden av.

Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke». Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 191,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbraterte 3.

Rabarbraterte 3


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.10.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

Tertebunn:
75 g valnøtter
200 g hvetemel
100 g smør
1 ss sukker
1 egg

Rabarbrafyll:
600 g rabarbra
75 g sukker
2 ss maisenna
ca. 2 ss kaldt vann

Marengs:
3 eggehviter
180 g sukker

Vaniljesaus:
1 vaniljestang eller 1/2-1 ts vaniljesukker
5 dl melk
4 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 ts maisenna



Fremgangsmåte

I stekeovn ved 200 °C

Mal valnøttene i en matprosessor og smuldre inn hvetemel og smør. Rør inn sukker og egg. Deigen skal være smidig og kunne knas sammen. Sett deigen kaldt ca. 1/2 time.

Kjevle deigen til en tynn leiv. Rull leiven på kjevlet og løft den forsiktig over i en terteform som er 26 cm i diameter. Klem leiven forsiktig inn langs kantene på formen. La deigen gå litt over kanten. Skjær vekk eventuell overflødig deig. Prikk deigen med en gaffel og stek tertebunnen på nederste rille i 10-15 minutter.

Rens rabarbraen, skjær den i biter og kok dem med sukker så vidt møre. Tykne med maisenna utrørt i vann.

Stivpisk eggehviter og sukker til marengs. Ha fyllet i tertebunnen og dekk med marengs. Stek terten 10-15 minutter til marengsen har fått gyllen farge.
Det smaker godt med vaniljesaus ved siden av.

Vaniljesaus:
Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til sausen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk, eller dryss litt sukker på overflaten.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 196,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbrapai 3.

Rabarbrapai 3


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.10.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

Paideig:
150 g smør
350 g hvetemel
50 g sukker
1 stk. eggeplomme
3 ss kaldt vann

Fyll:
1 kg rabarbra
1 ss potetmel
3 dl sukker
3 dl ferdig vaniljekrem



Fremgangsmåte

Smuldre sammen smør, mel og sukker raskt i en foodprosessor.
Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens. Sett paideigen i kjøleskap minst en halv time.

Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Prikle skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter.

Skrell rabarbraen om den virker trevlete, skjær den i 2-3 cm. lange biter. Dryss på potetmel og sukker. Ha vaniljekrem i bunnen fær rabarbraen legges over.

Stek paien ved 200 grader i ca. 30-40 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 194,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,05.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbrakake fylt med marengs.

Rabarbrakake fylt med marengs


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.04.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

Sukkerbrød:
4 egg
100 g sukker
100 g kveitemjøl
1 ts bakepulver

Marengs:
2 eggehviter
70 g sukker
70 g kokesjokolade
100 g valnøtter
1 ss potetmjøl


Rabarbrakrem:
4 rabarbrastilker
5 dl vann
4 ss sukker
6 dl kremfløyte
1 ts vaniljesukker


En herlig rabarbrakake fylt med marengs av sjokolade og valnøtter og rabarbrakrem. En ren og enkel kremkake, og samtidig smaksrik


Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver og vend inn med slikkepott. Fordel røren jevnt i en kranseform eller en stor, rund form med en mindre inni slik at det danner en krans. Dekk bunn med bakepapir og stek sukkerbrødet ved 175°C i 30-40 minutter.

Marengs:
Pisk eggehviter til skum og tilsett gradvis sukker. Pisk stiv. Finhakk sjokolade og valnøtter, og vend inn i marengsen sammen med potetmel.

Tips:
Lag rabarbrakremen mens sukkerbrød og margens stekes.
Stek marengs i samme form som til sukkerbrødet ved 160°C i ca. 40 minutter, eller til den løsner fra papiret. La marengsen avkjøles på rist.

Rabarbrakrem:
Kok sirup først. Del rabarbra i biter, tilsett vann og sukker og kok under lokk til rabarbraen har gått i oppløsning. Sil av rabarbraen og kok rabarbrasaften til tykk sirup. Avkjøl.

Pisk krem stiv med vaniljesukker. Tilsett litt rabarbrasirup i kremen – smak til!

Montering:
Del sukkerbrødet i to. Smør et lag med rabarbra-restene fra sirupen og rabarbrakrem på kakebunn én. Legg på marengsen som lag og smør et nytt lag med krem. Avslutt med kakebunn to og dekk kaken med krem og pynt med friske vårblomster.

Oppskriften er laget av Ruth-Johanne Helgeland, én av fem finalister i konkurransen #bløtkake2017.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 232,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2164







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.