Bleu DAuvergne AOP

Bilde av Bleu DAuvergne AOP.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Bleu DAuvergne AOP

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 1480 kilojoule
Kcal 353.7 kalorier
Protein 22 gram
Karbo 0 gram
Sukker 0 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 25 gram
Mettet fett 20 gram



Annonse




Fakta om Bleu DAuvergne AOP.

Bleu d' Auvergne blir produsert i det sydlige Frankrike i Auvergen, hvor den er blitt fremstilt siden 1845. Bleu d'Auvergne er en blåmuggsost basert på pasteurisert kumelk. Bleu d' Auvergne har en skorpe som har et naturlig skimmelag. Lagringen foregår i fuktige kjellere med utluftning. I løpet av 3 uker utvikler muggsoppen seg og gir osten den blå marmoreringen. Osten fikk AOP-betegnelsen i 1975.

Smak
Ostemassen er halvfast og smidig og har en pen blå marmorering. Skorpen skal være blå og grønn. Den har en fyldig og god smak. Når osten er på topp, blir den litt mer kremete og smørbar i konsistens, og noe kraftigere i smak, og kornete.



Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6





Bruksområde for Bleu DAuvergne AOP.

En vellagret Bleu d'Auvergne spises som en avslutning på et godt måltid, servert med litt stangselleri eller mørkt brød. Den gir en fin smak til souffle`, salat, varm pasta, paier, pannekaker og sauser. Bleu d` Auvergne kan også serveres som kanapee til en drink (skal da smøres inn med litt smør).


Innlagt dato
Oppdatert dato
18.11.2016
Hovedgruppe
Melk og melkeprodukter
Undergruppe
Blåmuggost
Kilde til Næringsdata
Produsent
Oluf LorentzenOluf Lorentsen
Storkjøkken eller dagligvare
Kun storkjøkken
Karakter (Snitt)
3 poeng satt av 1 brukere.
Besøk
560





Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Bleu DAuvergne AOP med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
CBC Stilton krukke m/portvin PDO1594380,9631,521,31,3
Skånaliseter Blåmann1705407,4936230
Gorgonzola, blåmuggost148635931,219,40,1
Roquefort Carles AOP1550370,4532211,8
Gorgonzola dolce fior dItalia DOP1340320,2627190
Gangstad nidelven blå1507360,1732190
Norzola, blåmuggost158438335170
Cambozola 150 g1764421,5941140,5
Dansk_blå, danablu1447345,8329,520,20,7
Tine små blå med rosepepper, chili og paprika1393332,9228210
Selbu blå, blåmuggost, økologisk169841139150
Roquefort Vernieres AOP1470351,3330180
Fourme DAmbert AOP1480353,7226221
Dorblu royal blu1470351,3331190
Stilton mini (vokset) PDO1698405,823523,70,1

Kommenter med hjelp av Facebook






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.