Hvitvin, tørr



Bilde av Hvitvin, tørr.

Kalorier og Næringsinnhold i Hvitvin, tørr

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 281 kilojoule
Kcal 67.2 kalorier
Protein 0.1 gram
Karbo 0.2 gram
Sukker gram
Kostfiber gram
Fett 0 gram
Mettet fett 0 gram

Notat

Fakta om Hvitvin, tørr.

Hvitvin er en svakvin laget av lyse druer. Den produseres i mange land men kommer nok litt i skyggen av rødvin.
I Europa er Tyskland og Frankrike kjent for sine hvitviner, og mange har i sin ungdom prøvd seg på Blue Nun ol fra Tyskland.

Typer

Det er mange typer hvitvin basert på sødme, lagring og produksjonssted. Hvitvin blir som rødvin ofte bestemt ut etter druetype. Typer er: Musserende, Chardonnay, Chenin Blanc, Søte desertviner, Gewurztraminer, Muscat, Pinot Gris, Riesling, Sauvignon Blanc, Semillon, Viognier mm. Dette er enorme tema som jeg ikke skal komme inn på nå.
På sikt vil jeg komme opp med en vinguide og vinsider, så bare følg med.

Vin til mat

Det er vel kjent at man skal ha hvitvin til fisk, skalldyr og en del "lyse/lette" retter. Men rødvin passer utmerket til juletorsken.
Men er du i tvil så sjekk opp denne siden med informasjon om mat til vin: Vinanbefalinger.

Enkle retningslinjer ved servering av vin:

  • Kjøp vinen i god tid før servering. Transport og uro får gjerne bunnfall til å virvles opp.
  • Skal den ligge en stund så lagre den kaldt. Mørkt, liggende og 8-12 grader.
  • Hvis det er bunnfall i flasken så sett flasken opp dagen før og så hell den over i karaffel rett før servering.
  • Hvitvin serveres ved 10-12 grader mens rødvin skal være 17-19 grader eller ett par grader kaldere enn omgivelsene. En kald rødvin smaker ingenting!
  • Yngre og kraftige rødviner kan gjerne luftes før servering. Gjøres med å helle vinen over i karaffel og tilbake igjen. Kan og luftes i glasset med å svinge den rundt.
  • Fyll glassene halvt opp. 1 helflaske rekker til 6-8 glass.
  • Og husk å drikke vinen under måltidet med velbehag og ikke styrte ned når du er ferdig med maten, da er det ingen vits i hele vinen.
  • En riktig tilpasset vin skal utfylle smaken av maten. Hør gjerne på Polet om typer til forskjellig mat. Noe mat passer ikke noe særlig til vin, bla grønnsaker, egg, veldig salt mat. Prøv gjerne å kjøpe vin fra det landet maten kommer fra. Feks italiensk til pasta.
  • Se gjerne an gjester og årstid ved valg av vin.
  • Ikke server for mye sterke drinker før maten.
  • Server vin i riktig rekkefølge. Hvit før rød. Tørr før søt. Enkle før store osv.
  • Det skal alltid serveres mineralvann eller vanlig vann ved siden av rødvin.
  • Ha alltid en skikkelig korketrekker for hånden.


Bruksområde for Hvitvin, tørr.

Sauser, marinader og som drikke.
Innlagt dato
Oppdatert dato
23.05.2015
Hovedgruppe
Alkoholholdige drikke
Undergruppe
Hvitvin
Kilde til Næringsdata
Karakter (Snitt)
5,25 poeng satt av 4 brukere.
Besøk
5845
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6












Noen anbefalte oppskrifter som bruker Hvitvin som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Spansk Paella4.6114,353,747,9110,955,52
Ekte fyrstekake4.8433,6221,267,9950,553,97
Gratinert løksuppe4.962,292,42,166,442,58
Focaccia i langpanne5.1279,0711,536,0635,113,16
Svensk gul fiskesuppe5.671,093,766,51,715,96
Ovnstekt laksefilet i fløtesaus4.4245,9820,6112,431,0514,89
Ekte bernaisesaus3.3373,1838,782,641,357,84
Tante Ginas bacalao5184,675,4231,581,6310,18
Bouillabaisse Julens beste fiskesuppe4.874,793,978,30,785,77
Focaccia5.1284,7310,166,6239,123,11
Spenstige lammeskanker4.1109,155,6411,528,98
Villsvingryte4.4107,174,4511,081,5720,81
Kyllingkjøttboller med spinatpasta5160,1412,259,271,098,16
Honning- og sesamglasert kalkunbryst med appelsins5126,935,8912,314,559,87
Bowle med jordbær4.153,670,090,311,633,56







Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Hvitvin, tørr med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Hvitvin, halvsøt/søt, inkl musserende2987200,23,4
Hvitvin, tørr, 12 vol-% alkohol2876900,10,6
Hvitvin, søt40095,600,25,9
Hvitvin, halvtørr, 10 vol-% alkohol2997200,10,6

Kommenter med hjelp av Facebook







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.