Homard Thermidor(Hummer thermidor)



Homard Thermidor(Hummer thermidor) inneholder 144 Kalorier, 3 g Karbo, 7 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Homard Thermidor(Hummer thermidor) har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Sennep, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Homard Thermidor(Hummer thermidor) er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 5,2 poeng fra 11 lesere
Lesere: 13346 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
7dlhvitvin
1stk storløk,
1stkgulrot og
en tynn sellristilk,
alt i tynne skiver
6bunt(er)persilledusker
1stklaurbærblad
4tstimian
6stkhel pepper
1ssfrisk eller tørket estragon
3stkhummer, levende på ca 1 kg
225grsjampinjong, frisk
15grsmør
1tssitronsaft
0,25tssalt

Saus

75grsmør
60grmel
1sskremfløte
1sstørrsennep
2stkeggeplommer
1dlkremfløte
1knivsoddCayennepepper
Ca 5sskremfløte til
50grsmør
0,66dlkonjakk
1dlrevet parmesan
30grsmør i biter




Næringsdeklarasjon for Homard Thermidor(Hummer thermidor)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier143.68654.14Kcal
Protein7.1132.37gram
Karbohydrat3.2014.57gram
Kostfiber0.974.42gram
Fett8.6739.47gram
Mettet fett5.1223.31gram
Alkohol3.21 %
Salt0.381.72gram
Pris på oppskriftenKr 17.44Kr 79.40Kroner
Hele oppskriften veier2 732 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo8,9 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Denne retten er ikke så vanskelig , men tar tid og har flere trinn. Dette er klassisk rett for de store anledninger. Hvis noen begir seg ut på denne så kom gjerne med tilbakemelding på resultatet.

La vin, vann, grønnsaker, urter og krydder småkoke sammen i kasserollen i 15 minutter. Skru opp varmen så det fosskoker, og legg i hummerne. Sett på lokk og kok i ca 20 minutter. Hummerne er ferdigkokt når de er skinnende røde, og de lange antennene kan trekkes løs nokså lett.

Mens hummerne koker, koker du sjampinjongen langsomt under lokk med smør, sitronsaft og salt i 10 minutter.

Når hummerne er kokt, tar du dem opp av kasserollen. Slå kraften fra sjampinjongene oppi hummerkraften og kok det raskt inn til omtrent 5 desiliter.

Sil kraften over i 1 -liters kasserolle og varm opp til kokepunktet.

Kok smør og mel langsomt sammen i den andre kasserollen i 2 minutter uten at det blir brunet. Ta kasserollen av varmen og rør inn den kokende hummer- og sjampinjongkraften. Kok under omrøring i 1 minutt. Sett til side. Ha litt fløte over.

Kløv hummerne på langs, slik at skjellhalvdelene forblir hele. Ta bort sand i hodet, og fordøyelsekanalen. Passer den røde og den grønne innmaten gjennom en sikt og ned i bollen, og bland inn sennep, eggeplommer, fløte og pepper. Pisk sausen inn i denne blandingen dråpevis.

Ha sausen tilbake i kasserollen og kok opp under omrøring. Kok langsomt i 2 minutter. Ha i kremfløte, skje for skje, til sausen har riktig konsistens. Den skal dekke skjeen nokså godt. Smak omhyggelig til. Sett til side med en spiseskje fløte over.

Sautering av hummerkjøttet

Ta ut kjøttet av hummerhalene og klørne, og skjær det i terninger på 1 centimeter. Sett pannen med smøret over middels varme. Når skummet begynner å synke har du i hummerkjøttet og sauterer det under langsom omrøring i 5 minutter, til det har fått en rosenrød farge. Slå konjakken oppi og kok et minutt eller to, mens du rister på pannen, til væsken er kokt inn til det halve.

Slik anretter du hummeren

Forvarm ovnen til 225 °C. Kjør sjampinjongen og to tredeler av sausen inn i hummerkjøttet i pannen. Legg de halve hummerskallene i formen. Fyll dem med hummer blandingen, dekk med resten av sausen. Dryss med osten og fordel smøret over.
(*) Retten kan gjøres ferdig til dette punktet og settes i kjøleskap. Sett formen øverst i den varme ovnen i 10-15 minutter, til hummeren bobler og sausen er pent brun oppå. Server straks på serveringsfat eller direkte på tallerkener.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 16041)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-10-23
Oppdatert dato:2003-10-23


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skalldyr til fest.Skalldyr til fest.
Denne retten har 73,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 22,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt hummer.Kokt hummer.
Denne retten har 85,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk hummer med stekt ris.Asiatisk hummer med stekt ris.
Denne retten har 158,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer naturell.Hummer naturell.
Denne retten har 85,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer naturell kokt.Hummer naturell kokt.
Denne retten har 141,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer naturell med dressing.Hummer naturell med dressing.
Denne retten har 133,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 25,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.