Homard Thermidor(Hummer thermidor) inneholder
144 Kalorier,
3 g Karbo,
7 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Homard Thermidor(Hummer thermidor) har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Sennep, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Homard Thermidor(Hummer thermidor) er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,2 poeng fra 11 lesere
Lesere:
13346 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Homard Thermidor(Hummer thermidor)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 143.68 | 654.14 | Kcal |
Protein | 7.11 | 32.37 | gram |
Karbohydrat | 3.20 | 14.57 | gram |
Kostfiber | 0.97 | 4.42 | gram |
Fett | 8.67 | 39.47 | gram |
Mettet fett | 5.12 | 23.31 | gram |
Alkohol | 3.21 % | | | |
Salt | 0.38 | 1.72 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 17.44 | Kr 79.40 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 732 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,9 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Denne retten er ikke så vanskelig , men tar tid og har flere trinn. Dette er klassisk rett for de store anledninger. Hvis noen begir seg ut på denne så kom gjerne med tilbakemelding på resultatet.
La vin, vann, grønnsaker, urter og krydder småkoke sammen i kasserollen i 15 minutter. Skru opp varmen så det fosskoker, og legg i hummerne. Sett på lokk og kok i ca 20 minutter. Hummerne er ferdigkokt når de er skinnende røde, og de lange antennene kan trekkes løs nokså lett.
Mens hummerne koker, koker du sjampinjongen langsomt under lokk med smør, sitronsaft og salt
i 10 minutter.
Når hummerne er kokt, tar du dem opp av kasserollen. Slå kraften fra sjampinjongene oppi hummerkraften og kok det raskt inn til omtrent 5 desiliter.
Sil kraften over i 1 -liters kasserolle og varm opp til kokepunktet.
Kok smør og mel langsomt sammen i den andre kasserollen i 2 minutter uten at det blir brunet. Ta kasserollen av varmen og rør inn den kokende hummer- og sjampinjongkraften. Kok under omrøring i 1 minutt. Sett til side. Ha litt fløte over.
Kløv hummerne på langs, slik at skjellhalvdelene forblir hele. Ta bort sand i hodet, og fordøyelsekanalen. Passer den røde og den grønne innmaten gjennom en sikt og ned i bollen, og bland inn sennep, eggeplommer, fløte og pepper. Pisk sausen inn i denne blandingen dråpevis.
Ha sausen tilbake i kasserollen og kok opp under omrøring. Kok langsomt i 2 minutter. Ha i kremfløte, skje for skje, til sausen har riktig konsistens. Den skal dekke skjeen nokså godt. Smak omhyggelig til. Sett til side med en spiseskje fløte over.
Sautering av hummerkjøttet
Ta ut kjøttet av hummerhalene og klørne, og skjær det i terninger på 1 centimeter.
Sett pannen med smøret over middels varme. Når skummet begynner å synke har du i hummerkjøttet og sauterer det under langsom omrøring i 5 minutter, til det har fått en rosenrød farge. Slå konjakken oppi og kok et minutt eller to, mens du rister på pannen, til væsken er kokt inn til det halve.
Slik anretter du hummeren
Forvarm ovnen til 225 °C. Kjør sjampinjongen og to tredeler av sausen inn i hummerkjøttet i pannen.
Legg de halve hummerskallene i formen. Fyll dem med hummer blandingen, dekk med resten av sausen. Dryss med osten og fordel smøret over.
(*) Retten kan gjøres ferdig til dette punktet og settes i kjøleskap. Sett formen øverst i den varme ovnen i 10-15 minutter, til hummeren bobler og sausen er pent brun oppå. Server straks på serveringsfat eller direkte på tallerkener.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 16041)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-10-23
Oppdatert dato:2003-10-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift