Ameijoas de cataplana inneholder
92 Kalorier,
2 g Karbo,
5 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Ameijoas de cataplana har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Spor-av-melk, Spor-av-sennep, Spor-av-skalldyr, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ameijoas de cataplana er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 5 lesere
Lesere:
9083 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ameijoas de cataplana!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 91.77 | 567.83 | Kcal |
Protein | 5.28 | 32.67 | gram |
Karbohydrat | 1.99 | 12.31 | gram |
Kostfiber | 1.07 | 6.62 | gram |
Fett | 5.53 | 34.22 | gram |
Mettet fett | 1.70 | 10.52 | gram |
Alkohol | 1.54 % | | | |
Salt | 0.80 | 4.95 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.85 | Kr 48.57 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 475 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,67 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjellgryte med chourico.
På en feriereise til kysten av Portugal, fikk vi ved flere middager mat servert i en kobberkjele med lokk på. Den lignet på en wok, men er litt lavere i kantene. Cataplana er navnet på denne kjelen. Akkurat som i Spania er det pannen som heter Paella - og ikke retten.
Denne oppskriften er fritt gjengitt med kjærlighet til det portugisiske kjøkken, etter en av disse middagene. Måtte det portugisiske folk tilgi meg for denne frimodighet…
Chourico :
Er en krydderpølse som brukes både fersk og som spekepølse. Den er mye brukt i Italia, Spania, Portugal og i Sør-Amerika. Pølsen finnes i mange varianter og sterkhetsgrader, og blir ofte brukt som krydder i maten. Det finnes nesten like mange varianter av pølsen som det finnes slakterier i disse landene. Så det er ikke lett å erstatte denne pølsen. Men skulle man ikke få kjøpt slik pølse, kan du prøve deg med å tilsette litt urøkt bacon, hakket fersk chili, paprikapulver, kummin og karri.
Det er viktig at skjellene vaskes og renses godt, slik at en ikke får med seg sand og strengene fra skjellene.
Varm en stor kjele, ha i oljen og pølsen. Stek lett, tilsett løk og hvitløk. Ha så i hvitvinen, og la den reduseres (koke inn til 50 %), før du har i tomatene. Kok opp og la det igjen redusere (kokes inn til sausen blir tykk) litt før du har skjellene i suppen. Når skjellene har åpnet seg, trekkes kjelen av varmen og gryten smakes til med salt og pepper. Velsign det hele med persille og servér med godt brød.
Tips: Serveres med baguetter som er kuttet i skiver, stekt i olje og gnidd lett med et fedd hvitløk,
for å gi smak.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Bama
(Intern: 14900)
Kategori:
Gryterett
Land:
Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-07-27
Oppdatert dato:2003-07-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift