Ameijoas de cataplana



Ameijoas de cataplana inneholder 91 Kalorier, 2 g Karbo, 5 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Ameijoas de cataplana har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Spor-av-melk, Spor-av-sennep, Spor-av-skalldyr, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ameijoas de cataplana er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
4ssolivenolje
300grchorizo pikante i tynne skiver
1stkløk i skiver
6feddhvitløk, hakket
1kgflådde og hakkede tomater, eller bokstomater
4dlhvitvin
1kgvaskede blåskjell
1kgvaskede hjerteskjell
Smakes til med salt, pepper og hakket persille.


Annonse



Næringsdeklarasjon for Ameijoas de cataplana!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier91.37565.35Kcal
Protein5.2832.67gram
Karbohydrat1.9912.31gram
Kostfiber0.875.38gram
Fett5.5334.22gram
Mettet fett1.6610.27gram
Alkohol1.54 %
Salt0.804.95gram
Pris på oppskriftenKr 7.85Kr 48.57Kroner
Hele oppskriften veier2 475 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjellgryte med chourico.


På en feriereise til kysten av Portugal, fikk vi ved flere middager mat servert i en kobberkjele med lokk på. Den lignet på en wok, men er litt lavere i kantene. Cataplana er navnet på denne kjelen. Akkurat som i Spania er det pannen som heter Paella - og ikke retten.

Denne oppskriften er fritt gjengitt med kjærlighet til det portugisiske kjøkken, etter en av disse middagene. Måtte det portugisiske folk tilgi meg for denne frimodighet…

Chourico : Er en krydderpølse som brukes både fersk og som spekepølse. Den er mye brukt i Italia, Spania, Portugal og i Sør-Amerika. Pølsen finnes i mange varianter og sterkhetsgrader, og blir ofte brukt som krydder i maten. Det finnes nesten like mange varianter av pølsen som det finnes slakterier i disse landene. Så det er ikke lett å erstatte denne pølsen. Men skulle man ikke få kjøpt slik pølse, kan du prøve deg med å tilsette litt urøkt bacon, hakket fersk chili, paprikapulver, kummin og karri.

Det er viktig at skjellene vaskes og renses godt, slik at en ikke får med seg sand og strengene fra skjellene. Varm en stor kjele, ha i oljen og pølsen. Stek lett, tilsett løk og hvitløk. Ha så i hvitvinen, og la den reduseres (koke inn til 50 %), før du har i tomatene. Kok opp og la det igjen redusere (kokes inn til sausen blir tykk) litt før du har skjellene i suppen. Når skjellene har åpnet seg, trekkes kjelen av varmen og gryten smakes til med salt og pepper. Velsign det hele med persille og servér med godt brød.

Tips: Serveres med baguetter som er kuttet i skiver, stekt i olje og gnidd lett med et fedd hvitløk, for å gi smak.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Bama
(Intern: 14900)
Kategori: Gryterett
Land: Portugal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-07-27
Oppdatert dato:2003-07-27
Lesere: 6772 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Paella 2.Paella 2.
Denne retten har 129,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksegryte med blåskjell og chorizo.Laksegryte med blåskjell og chorizo.
Denne retten har 90,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paella.Paella.
Denne retten har 95,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.