Fotograf:
Matprat.no
Paella inneholder
95 Kalorier,
9 g Karbo,
8 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Paella har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Skalldyr, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Paella er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Paella!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 95.29 | 530.34 | Kcal |
Protein | 7.72 | 42.97 | gram |
Karbohydrat | 9.10 | 50.65 | gram |
Kostfiber | 0.82 | 4.56 | gram |
Fett | 2.93 | 16.31 | gram |
Mettet fett | 0.55 | 3.06 | gram |
Salt | 0.43 | 2.39 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.23 | Kr 23.54 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 009 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 38,19 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Grill paprika i stekeovnen på 250 grader i ca 20 minutter. Trekk av skinnet, fjern frø og skjær i strimler.
Dypp tomater i kokende vann og trekk av skinnet. Ta ut frø og hakk de grovt sammen med løk og hvitløk.
Del kylling i store biter, svinekjøtt i terninger, vask skjellene(hvis ferske) og skyll rekene.
Varm oljen i en stor panne eller vid jerngryte. Må tåle stekeovn.
Stek kyllingbitene til de er brune. Krydre med salt og pepper, og ta dem opp, Gjlr det samme med svinekjøttet.
Ha i blåskjellene og fres dem til de åpner seg. Kast de som ikke åpner seg. Hvis hermetiske så bare brun de forsiktig. Ta de opp og hold dem varme.
Fres så løk og hvitløk til den er blank.Tilsett erter og tomater og la de frese med i noen minutter.
Rør inn safran, paprika pulver, salt, pepper og laurbærblad.
Bland i risen og hell over varm buljong. La småkoke til risen er kokt. Ca 25 minutter.
Bland i paprika strimler og smak til med salt og pepper.
Legg kylling, kjøtt, skjell og reker på risen. Dekk med folie og sett midt i stekeovnen ved 180 grader i ca 15 minutter.
Server med pannen på bordet og sitronbåter ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6467 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Knut Pettersen
(Intern: 2118966737)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Gryterett
Land:
Spania
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-03-18
Oppdatert dato:2002-03-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift