Skrell to appelsiner. Fjern det hvite på innsiden av skallet og skjær skallet i tynne strimler. Forvell skallet 3 ganger i kokende vann for å trekke ut den bitre smaken.
Ha 1 dl vann 1 ss sukker i en gryte. Legg i strimlene og kok til all væske er innkokt. Halvparten av skallet brukes til sausen, andre halvparten til pynt.
Resten av de to appelsinene deles i båter, hinner og stener fjernes. Press to appelsiner, sil saften og ha den i en gryte. Spe med 2 dl sjy kok inn til halvparten. Smakes til med appelsinlikør, salt og hvit pepper.
Er sausen for tynn kan den jevnes med litt maisenna utrørt i resten av sjyen.
Rist/stek andestykkene i stekepanne i varm olje eller smør slik at de blir gylne og sprø.
Legges på serveringsfat eller tallerken og pyntes med appelsinbåter som er varmet i sausen, og appelsinskall i strimler.
Hell sausen over eller server den ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 16884)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2004-01-17
Oppdatert dato:2018-08-14
Lesere: 25724 totalt.