And med appelsinsaus



And med appelsinsaus inneholder 230 Kalorier, 4 g Karbo, 7 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr
And med appelsinsaus har beregnet å ha følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

And med appelsinsaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere: 16651 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 5 porsjoner
2,25kgand, 2 - 21/2 kg.
innmaten fra anda, hvis ønskelig
Ca 1,5tssalt
0,25tspepper, malt
0,5stksitron
litt persille
1dashsmør eller margarin
4dlkraft av krås og hals
Ca 2,5tsmaisenamel eller arrowrot
Ca 4stkappelsiner
3,5sssherry eller madeira
salt/pepper etter smak
4porsjon(er)poteter




Næringsdeklarasjon for And med appelsinsaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier229.841 939.10Kcal
Protein7.4562.85gram
Karbohydrat4.1334.84gram
Kostfiber0.544.56gram
Fett20.17170.17gram
Mettet fett5.8549.35gram
Alkohol0.13 %
Salt0.443.72gram
Pris på oppskriftenKr 8.74Kr 73.74Kroner
Hele oppskriften veier4 218 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo7,18 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Vask og tørk anda og evt. innmaten. Skjær levra i skiver, og legg den, hjertet og persillen inni anda. Kok kraft på krås og hals. Bind opp anda, slik at brystkjøttet ligger høyt. Pensle med smeltet smør eller margarin. Legg anda på rist over langpanna med brystet opp.

Stekes i 1,5 - 2 timer ved 175 grader C.

Mens anda steker, forbered tilbehøret.
Stikk en spiss pinne på innsiden av låret (på anda :-) for å se om den er ferdigstekt, og det er den når saften som kommer ut er klar og ikke rosa. For å få sprøtt skinn, kan man ha et par skjeer kaldt vann over anda ved slutten av steketiden. Anda kan godt grilles i noen minutter tilslutt for å få fin stekeskorpe - pass på, den brennes lett.
Legg den ferdigstekte anda på et fat, og hold den varm.

Saus
Kok langpanna ut med kraft i ovnen, sil sjyen og hell av mesteparten av fettet som legger seg på toppen. Ha på jevning av maisena eller arrowrot og litt vann. Ha i saften av 1 presset appelsin, samt smak til med salt og pepper. Tilsett skallet av en halv appelsin (bare det gule) som er skåret i tynne strimler og kokt møre mens anda stekte. Sausen gies et oppkok.

Resten av appelsinene skrelles, og båtene skjæres ut slik at de blir fri for hinner, og ta vekk evt. steiner.
Skjær opp andebrystet, og legg det på plass igjen så anda ser hel ut. Pynt med appelsinbåter og persille.

Serveres med kokte/stekte poteter eller ris, saus og en salat/evt. roccoli/asparges/sukkererter/mais/erter eller andre grønnsakertil, samt tyttebærsyltetøy eller rognebærgele.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2385)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-17
Oppdatert dato:2002-11-17


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Confitert andelår på seng av vintergrønnsaker.Confitert andelår på seng av vintergrønnsaker.
Denne retten har 126,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakt andelår med potet og gulrot.Bakt andelår med potet og gulrot.
Denne retten har 153,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 93,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.