Ha appelsinsaft, -skall og stjerneanis i en kjele og kok inn til 2-2,5 dl. Tilsett saften av en halv lime. Plukk ut stjerneanisen.
Bland sukker og egg i en glass- eller stålbolle og hell i appelsinsaften i en tynn stråle mens du visper hele tiden.
Sett bollen over en kjele med kokende vann på en slik måte at bunnen av bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Sett kjelen over varmen og hold temperaturen rett under kokepunktet.
Varm opp blandingen under konstant visping til den tykner. Dette kan ta 20 minutter eller mer.
Fjern bollen fra varmen og visp inn smør i terninger. Pass på at alt smøret løser seg godt opp.
Hell den ferdige curden på rene, tørre glass og skru på lokk. Avkjøl helt.
Har du ikke stjerneanis, kan den erstattes av en kanelstang eller litt vanilje.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 36308)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Tilbehør Innlagt dato:2022-03-27
Oppdatert dato:2022-03-27