Appelsincurd til påske



Appelsincurd til påske oppskrift.
Fotograf: Sara Johannessen
Appelsincurd er søtt og syrlig på én gang! Bruk den sammen med scones og kjeks, eller som ingrediens i deilige kakekremer.

Oppskriften inneholder 169 Kalorier, 18 g Karbo, 2 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Appelsincurd til påske er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 970 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
4stkappelsiner, finrevet skall og saft
1stkstjerneanis (kan sløyfes)
0,5stklime eller sitron
2dlsukker
3stkegg
125grusaltet smør i terninger




Kalorier og næringsinnhold i Appelsincurd til påske med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier169.172 155.09431.02Kcal
Protein2.3029.305.86gram
Karbohydrat17.89227.9045.58gram
Kostfiber0.698.791.76gram
Fett9.67123.1924.64gram
Mettet fett5.6171.4714.29gram
Salt0.050.660.13gram
Pris på oppskriftenKr 2.73Kr 34.78Kr 6.96.-
Hele oppskriften veier1 274 totalt1 274 pr porsj255 pr stk gram
Energiprosent fra karbo42,3 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 5 dl

Ha appelsinsaft, -skall og stjerneanis i en kjele og kok inn til 2-2,5 dl. Tilsett saften av en halv lime. Plukk ut stjerneanisen.
Bland sukker og egg i en glass- eller stålbolle og hell i appelsinsaften i en tynn stråle mens du visper hele tiden.
Sett bollen over en kjele med kokende vann på en slik måte at bunnen av bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Sett kjelen over varmen og hold temperaturen rett under kokepunktet.
Varm opp blandingen under konstant visping til den tykner. Dette kan ta 20 minutter eller mer.
Fjern bollen fra varmen og visp inn smør i terninger. Pass på at alt smøret løser seg godt opp.
Hell den ferdige curden på rene, tørre glass og skru på lokk. Avkjøl helt.
Har du ikke stjerneanis, kan den erstattes av en kanelstang eller litt vanilje.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 36308)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Tilbehør
Innlagt dato:2022-03-27
Oppdatert dato:2022-03-27


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Appelsincurd til påske.Appelsincurd til påske.
Denne retten har 169,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinsalat med ost.Appelsinsalat med ost.
Denne retten har 129,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsincurd.Appelsincurd.
Denne retten har 231,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.