Appelsindessert inneholder
114 Kalorier,
22 g Karbo,
2 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Appelsindessert har beregnet å ha følgende allergener
Egg,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Appelsindessert er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Appelsindessert!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 114.25 | 624.88 | Kcal |
Protein | 2.22 | 12.14 | gram |
Karbohydrat | 22.08 | 120.76 | gram |
Kostfiber | 1.28 | 7.00 | gram |
Fett | 1.61 | 8.81 | gram |
Mettet fett | 0.44 | 2.41 | gram |
Salt | 0.04 | 0.22 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.15 | Kr 11.76 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 188 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 77,3 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vask og tørk 2 appelsiner og skjær dem i tynne skiver. Legg skivene i en kjele, dekk såvidt med kaldt vann og kok opp, la det koke 1 minutt. La skivene dryppe av og avkjøl dem. Bring 2 dl vann og 200 g sukker til oppkok, og rør 1 minutt. Ha i de avkjølte appelsinskivene og la det stå og trekke i ca 1 time. Det skal ikke fosskoke. Ta appelsinskivene opp og la dem renne av på tørkepapir. Del skivene i to, avkjøl og oppbevar dem kaldt.
La 50 g sukkerbiter og 2 ss vann smelte til karamell i en kjele på svak varme, til de får en gyllen farge. Hell den flytende karamellsausen over i passende porsjonsformer. De bør helst være av metall, for karamellsausen blir svært varm under stekingen.
Vask og tørk resten av appelsinene, og del dem i to. Gni resten av sukkerbitene mot de overskårne appelsinene slik at de blir fuktet, og press så saften av appelsinene. Det bør være ca. 3 dl appelsinsaft. Visp egg og eggeplomme og 30 g sukker kraftig. Ha i appelsinsaften og de fuktede sukkerbitene litt om gangen. Visp kraftig hele tiden til blandingen er jevn og sukkeret oppløst. Sil den over i formene og dekk med aluminiumsfolie.
Hell varmt vann i langpannen og sett formene i. La dem stå i vannbad ca. 50 min. Pass på at vannet ikke koker. Kremen skal være litt "skjelvende". La porsjonsformene med kremen avkjøles før de settes i kjøleskap. La dem stå kjølig i minst 1 time før servering. Hvelv appelsinkremen ut av porsjonsformene og over på desserttallerkener. Før en kniv langs kanten på formen så slipper den lettere. Pass på å helle også eventuell saus over tallerkenen. Pynt langs kanten av kremen med de halve, syltede appelsinskivene. Pynt med mynteblad før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
11365 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8422)
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-24
Oppdatert dato:2003-04-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift