Appelsindessert inneholder
114 Kalorier,
22 g Karbo,
2 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Appelsindessert har beregnet å ha følgende allergener
Egg,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Appelsindessert er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
12387 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Appelsindessert!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 113.64 | 621.54 | Kcal |
Protein | 2.15 | 11.76 | gram |
Karbohydrat | 22.08 | 120.76 | gram |
Kostfiber | 0.71 | 3.88 | gram |
Fett | 1.70 | 9.30 | gram |
Mettet fett | 0.51 | 2.79 | gram |
Salt | 0.04 | 0.23 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.15 | Kr 11.76 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 188 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 77,71 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vask og tørk 2 appelsiner og skjær dem i tynne skiver. Legg skivene i en kjele, dekk såvidt med kaldt vann og kok opp, la det koke 1 minutt. La skivene dryppe av og avkjøl dem. Bring 2 dl vann og 200 g sukker til oppkok, og rør 1 minutt. Ha i de avkjølte appelsinskivene og la det stå og trekke i ca 1 time. Det skal ikke fosskoke. Ta appelsinskivene opp og la dem renne av på tørkepapir. Del skivene i to, avkjøl og oppbevar dem kaldt.
La 50 g sukkerbiter og 2 ss vann smelte til karamell i en kjele på svak varme, til de får en gyllen farge. Hell den flytende karamellsausen over i passende porsjonsformer. De bør helst være av metall, for karamellsausen blir svært varm under stekingen.
Vask og tørk resten av appelsinene, og del dem i to. Gni resten av sukkerbitene mot de overskårne appelsinene slik at de blir fuktet, og press så saften av appelsinene. Det bør være ca. 3 dl appelsinsaft. Visp egg og eggeplomme og 30 g sukker kraftig. Ha i appelsinsaften og de fuktede sukkerbitene litt om gangen. Visp kraftig hele tiden til blandingen er jevn og sukkeret oppløst. Sil den over i formene og dekk med aluminiumsfolie.
Hell varmt vann i langpannen og sett formene i. La dem stå i vannbad ca. 50 min. Pass på at vannet ikke koker. Kremen skal være litt "skjelvende". La porsjonsformene med kremen avkjøles før de settes i kjøleskap. La dem stå kjølig i minst 1 time før servering. Hvelv appelsinkremen ut av porsjonsformene og over på desserttallerkener. Før en kniv langs kanten på formen så slipper den lettere. Pass på å helle også eventuell saus over tallerkenen. Pynt langs kanten av kremen med de halve, syltede appelsinskivene. Pynt med mynteblad før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8422)
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-24
Oppdatert dato:2003-04-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift