Australsk landbrød inneholder
231 Kalorier,
40 g Karbo,
8 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Australsk landbrød har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Australsk landbrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 5 lesere
Lesere:
14631 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Australsk landbrød!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 231.34 | 2 414.03 | Kcal |
Protein | 8.30 | 86.61 | gram |
Karbohydrat | 39.51 | 412.29 | gram |
Kostfiber | 3.85 | 40.17 | gram |
Fett | 3.60 | 37.57 | gram |
Mettet fett | 1.88 | 19.62 | gram |
Salt | 1.98 | 20.71 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.79 | Kr 18.68 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 044 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 68,31 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 210 C. Pensle en bakeplate med olje eller smeltet smør. Ha siktet hvetemel, sammalt mel, bakepulver og salt i en stor bolle. Lag en fordypning i melet.
Bland melk og smør og hell 3 3/4 dl av blandingen i melet. Bruk en kniv med mykt og bredt blad til å blande deigen med raske og lette, skjærende bevegelser.
Tilsett mer av melkeblandingen hvis deigen virker for tørr. Deigen skal slippe sidene i bollen og danne en grov, lett klissete deig.
Ha deigen ut på lett melet bord. Kna den i 1 min til den danner en bløt, smidig 18 cm ball. Legg den på bakeplaten, trykk den litt ned. Skjær to 2 cm dype snitt i brødoverflaten med en skarp kniv. Pensle toppen med ekstra melk og dryss litt ekstra sammalt mel over.
Stek brødet i 15 min. Reduser temperaturen til 180 C og stek ytterligere 20-25 min eller til brødet er gyllenbrunt og gjennomstekt. Bunnen skal høres hul ut når du banker på den. Avkjøl på rist. Server brødet i skiver eller riv av stykker, med smør og eventuelt syltetøy til.
NB: Bruk bare siktet hvetemel hvis du ønsker et lett brød, eller halvparten sammalt og halvparten hvitt for et grovere.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12778)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Diett/allergi:
Uten gjær
Land:
Australia
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-08
Oppdatert dato:2003-05-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift