Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til den er lunken, og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett hvetekli, sirup, salt, sesamfrø og margarin. Arbeid inn melet, litt om gangen, til deigen slipper bollen. La den heve under klede i 30 minutter. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i to deler som kjevles ut til rektangler, ca. 1 cm tykke. Strø osten og urtekrydderet over deigbitene, og rull sammen fra langsiden. Skjær hver lengde i 20 biter, og legg på plate med bakepapir. La heve under klede i ca. 30 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg, og strø på flaksalt og sesamfrø. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35032)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Innlagt dato:2020-05-21
Oppdatert dato:2020-05-21