Fotograf:
Frukt.no
Bland bærene du har tilgjengelig og server dem sammen med en lun saus av hvit sjokolade. Med et knasende sprøtt havredekke på toppen, blir dette en av høstens dessertslagere. Oppskriften inneholder
241 Kalorier,
23 g Karbo,
3 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bær med honningristet havre og hvit sjokolade er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bær med honningristet havre og hvit sjokolade!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 241.23 | 894.03 | Kcal |
Protein | 3.35 | 12.42 | gram |
Karbohydrat | 22.87 | 84.76 | gram |
Kostfiber | 2.52 | 9.34 | gram |
Fett | 14.59 | 54.07 | gram |
Mettet fett | 8.56 | 31.72 | gram |
Salt | 0.10 | 0.36 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.19 | Kr 37.77 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 482 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 37,92 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Smelt honning og smør i en kjele, tilsett havregrynene og bland godt. Hell blandingen ut på et stekebrett med bakepapir og rist den ved 190°C i ca. 10 minutter. Rør om av og til. Avkjøl og oppbevar i tett boks.
Rens bærene og vend dem i sukker.
Ha fløte og melk i en kjele. Snitt en halv vaniljestang og skrap ut frøene.
Ha stangen og frøene i kjelen og varm opp til kokepunktet. Trekk vekk kjelen og tilsett hakket sjokolade i den varme melkeblandingen. Rør til sjokoladen har løst seg opp og ta ut vaniljestangen. Tilsett rømme og rør den ut i melken.
Ha bærene i små porsjonsglass og hell over den lune sjokoladesausen. Dryss litt ristet havregryn over like før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 27672)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-10-12
Oppdatert dato:2010-10-12
Lesere:
3460 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift