Fotograf:
Matprat.no
Bearnaisesaus 2 inneholder
399 Kalorier,
1 g Karbo,
2 g Protein og
41 g Fett pr 100 gr
Bearnaisesaus 2 har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bearnaisesaus 2 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
9806 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bearnaisesaus 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 399.29 | 532.03 | Kcal |
Protein | 2.36 | 3.14 | gram |
Karbohydrat | 0.99 | 1.32 | gram |
Kostfiber | 0.37 | 0.49 | gram |
Fett | 41.41 | 55.18 | gram |
Mettet fett | 25.23 | 33.62 | gram |
Alkohol | 1.78 % | | | |
Salt | 1.18 | 1.58 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.57 | Kr 10.09 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 533 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,99 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Ha hvitvin, hvitvinseddik, sjalottløk, grovmalt pepper og halvparten av estragonen og kjørvel i en liten kjele. Kok inn til halv mengde.
2. Ha eggeplommene i en bolle og pisk dem sammen. Spe med væsken og rør godt hele tiden. Sett bollen i vannbad, ca 65°C, og pisk til det er blir luftig og tykt, nesten som eggedosis. Spe så med klarnet smør, litt av gangen mens du rører godt. NB! Det er viktig å være forsiktig så det ikke blir for varmt, ellers kan sausen skille seg.
3. Smak til med salt og pepper, og juster smaken evt med litt sitronsaft, hvis sausen trenger mer syre. Tilsett resten av estragon og kjørvel like før servering for friskhet og smak.
TIPS
Bearnaisesaus er en av de vanskeligste sausene å lage. Det viktigste for å få en vellykket saus er at temperaturen ikke blir for høy, så pass varmen godt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 21101)
Kategori:
Saus
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-12-10
Oppdatert dato:2005-12-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift