Blåskjell i kremet hvitvinsaus inneholder
187 Kalorier,
9 g Karbo,
5 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Blåskjell i kremet hvitvinsaus har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-sesam, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Blåskjell i kremet hvitvinsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,6 poeng fra 5 lesere
Lesere:
14737 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Blåskjell i kremet hvitvinsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 187.21 | 995.96 | Kcal |
Protein | 4.71 | 25.06 | gram |
Karbohydrat | 9.36 | 49.80 | gram |
Kostfiber | 0.49 | 2.61 | gram |
Fett | 13.14 | 69.90 | gram |
Mettet fett | 8.00 | 42.56 | gram |
Alkohol | 1.67 % | | | |
Salt | 0.54 | 2.86 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.16 | Kr 38.09 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 128 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 19,99 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skråskjær baguetter i skiver, lag en blanding med løk og smør som du smører på bruschettaen før du rister den lett i ovnen.
Lag kremet blåskjellsuppe på følgende måte:
Vask blåskjellene, sjekk at det ikke er noen som åpner seg etter de har vært i kaldt vann. Da må de kastes.
Bruk en vid kjele, ha i olje og hakk 2 sjalottløk og sviss dette litt i kjelen. Ha i halvparten av hvitvinen, og la denne redusere seg i 3 min. Ha i alle blåskjellene (Husk å bruke en stor kjele. Om ikke må du gjøre denne operasjonen i to omganger). Når blåskjellene åpner seg, rist litt på kjelen for å være siker på at alle er åpnet. Men blåskjellene må ikke stå for lenge og dampe, da blir de seige. Det er kun snakk om totalt 5-10 min.
Ta ut blåskjellene fra kraften, og sil kraften. Nå lager du sausen; kutt resten av løken sviss disse i kjelen, fyll på med resten av vinen, reduser i 3-4 min, ha i fløten og blåskjellkraften. La dette stå og kose seg i 15 min. Smak til med salt og pepper.
Server dette på en tallerken, legg en bruschetta på toppen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 18413)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Sør-Afrika
Innlagt dato:2004-08-06
Oppdatert dato:2004-08-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift