Blåskjell med grønnsakssalsa





Blåskjell med grønnsakssalsa oppskrift.
Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
Kokte blåskjell med en kald grønnsakssalsa gjør seg godt til både tapas og forrett. Når du serverer det som små munnfuller i halve skjell ser det også veldig lekkert ut.

Oppskriften inneholder 103 Kalorier, 2 g Karbo, 4 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Bløtdyr, Melk, Selleri, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Blåskjell med grønnsakssalsa er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kgblåskjell
2ssløk
2ssselleri
2sspurre
2sssmør

Grønnsakssalsa

1feddhvitløk
2stktomat
0,5stkpaprika, grønn
0,5stkløk
4ssolivenolje
1stklime
salt og pepper


Annonse



Næringsdeklarasjon for Blåskjell med grønnsakssalsa!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier103.10208.26Kcal
Protein4.148.36gram
Karbohydrat1.863.76gram
Kostfiber1.122.26gram
Fett8.5417.25gram
Mettet fett2.785.62gram
Salt0.561.13gram
Pris på oppskriftenKr 4.11Kr 8.30Kroner
Hele oppskriften veier808 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell. Finhakk løk, selleri og purre, og ha i en kasserolle med smør og blåskjell.
Kok til blåskjellene åpner seg, ca. 3 minutter.
Løsne skjellmaten fra skjellet og legg den tilbake i det halve skjellet. Legg disse på et flatt fat.

Grønnsakssalsa
Finhakk hvitløk, tomat, paprika og løk, og bland sammen med olivenolje. Smak til med saften av lime, salt og pepper.
Fordel litt av grønnsakssalsaen over hvert av blåskjellene på fatet, og server

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 30705)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Fingermat/tapas
Innlagt dato:2013-12-06
Oppdatert dato:2013-12-06
Lesere: 1735 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Blåskjell med grønnsakssalsa.Blåskjell med grønnsakssalsa.
Denne retten har 103,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.