Blandasmør fra Vågå inneholder
46 Kalorier,
4 g Karbo,
3 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Blandasmør fra Vågå har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Blandasmør fra Vågå er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5584 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Blandasmør fra Vågå!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 46.49 | 2 922.36 | Kcal |
Protein | 3.15 | 198.01 | gram |
Karbohydrat | 4.04 | 253.95 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 1.97 | 123.83 | gram |
Mettet fett | 1.29 | 81.09 | gram |
Salt | 0.11 | 7.20 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.85 | Kr 116.29 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 6 286 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,76 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Blandasmør ble ofte brukt som "beta" på flatbrød. Andre spiste blandasmør på flat tallerken sammen med potet og kål fra suppe. Oppskriften er hentet fra "Gamle matoppskrifter frå Vågå", utgitt av Vågå Bondekvinnelag.
Varm opp den sure melken til ca 70 C, slik at myse og ost kan skilles. Ta ostemassen i et klede eller en kraftsil, slik at mysen renner godt av.
Når ostemassen er kald tar man ca 1/2 kg ostemasse i en bolle og blander i den sure rømmen og salter etter smak.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13852)
Kategori:
Pålegg
Land:
Norge
Fylke:
Oppland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-21
Oppdatert dato:2003-05-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift